Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat marţi la Vilnius în ce măsură ar putea NATO să ajute la securizarea capacităţilor care urmează să fie construite în România, în contextul în care ţara noastră se pregăteşte să devină cel mai mare producător de gaze din UE, că nu este treaba NATO să aibă grijă de aceste instalaţii, ci a noastră. „Deja discuţiile sunt destul de avansate pentru a lua măsurile necesare pentru ca aceste infrastructuri să fie foarte bine protejate”, a adăugat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu cred că este treaba NATO să aibă grijă de aceste instalaţii. Este treaba NATO şi o vom face. Toate acestea au existat, deja discuţiile sunt destul de avansate pentru a lua măsurile necesare pentru ca aceste infrastructuri să fie foarte bine protejate. Deci ne ocupăm”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat marţi la Vilnius în ce măsură ar putea NATO să ajute la securizarea capacităţilor care urmează să fie construite în România, în contextul în care ţara noastră se pregăteşte să devină cel mai mare producător de gaze din UE.

Întrebat dacă este posibil ca aceste garanţii de securitate să fie discutate şi de alte ţări sau să se alăture şi alte ţări, în afara celor membre G7, şeful statului a răspuns: „Există discuţii în acest sens”.

„Aceste garanţii de securitate se referă în esenţă la un sprijin pentru situaţia în care este Ucraina acum, pentru reconstrucţie şi dezvoltare. Sigur că ar fi de dorit ca cât mai multe naţiuni să contribuie la aceste demersuri”, a completat preşedintele Iohannis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.