Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat dacă autorităţile iau în calcul instituirea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă, că nu s-a discutat un astfel de demers şi că în opinia sa, ”anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem, dar eu nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi ca în alţi ani. Cu siguranţă vor fi restricţii în vigoare, cu siguranţă se va putea călători în mult mai puţine locuri, de exemplu în străinătate, din cauza unor restricţii impuse pe teritoriile altor ţări. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”, a declarat preşedintele, întrebat dacă ar autorităţile ar putea decide instituirea stării de urgenţă în perioada de iarnă,după modelul din Israel.
Israelul a fost prima ţară care a reimpus măsuri de carantină generalizată, în luna septembrie, acestea fiind valabile din 18 septembrie, pe perioada sărbătorilor prilejuite de Anul Nou evreiesc.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.