Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi la Bruxelles, că este inadmisibil ca Republica Moldova să fie lăsată „pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride şi unor ameninţări verbale din partea Rusiei”, şi a anunţat că a reuşit să introducă un punct suplimentar pe agenda reuniunii Consiliului European un pasaj relevant pentru Republica şi anume acordarea unui ajutor suplimentar consistent din partea UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un punct special pe care l-aş menţiona, în concluzii noi am reuşit, colegele şi colegii noştri s-au implicat foarte mult, am reuşit să includem un pasaj relevant pentru Moldova. Moldova va primi un ajutor suplimentar, consistent, un sprijin din partea UE şi acest lucru credem că este foarte important pentru Moldova, evident, dar şi pentru noi şi pentru toată Europa, fiindcă este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride şi unor ameninţări verbale din partea Rusiei. Acest lucru nu poate să rămână aşa”, a explicat Klaus Iohannis, joi înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Întrebat care este situaţia pachetului de sancţiuni propusă de către România, în urmă cu o lună la Consiliul Afaceri Externe, cu privire la entiăţile proruse din Republica Moldova şi dacă va fi adoptat până la finalul preşedinţiei suedeze a Consililului UE, şeful statului a răspuns: „Discuţiile continuă şi vor continua până când vom găsi soluţii comune”.

„România este foarte fermă în această privinţă, însă nu suntem singuri şi trebuie să fie toată lumea de acord cu un pachet de sancţiuni. E doar o faţetă din ceea ce trebuie făcut pentru ca Moldova să treacă cu bine prin această fază dificilă. Mai sunt şi multe alte lucruri şi sunt destul de optimist că vom reuşi să creştem implicarea europeană în soluţionarea problemelor moldoveneşti”, a completat preşedintele Iohannis. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.