Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, din luna martie până în prezent, numărul de paturi de ATI s-a dublat, iar eforturile pentru creşterea numărului va continua. ”Ambiţia noastră este ca la acest capitol să fim cu un pas înaintea evoluţiei pandemiei”, a afirmat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din aprilie şi până acum, sau din martie până acum mai exact, am dublat numărul de paturi de la ATI. Deci, atenţie, am dublat numărul de paturi de la ATI, pornind de la un număr deja destul de mare de paturi ATI, în comparaţie cu alte sisteme sanitare din alte ţări, însă se vede că, din păcate, nu este încă suficient. În fiecare săptămână, prin efortul medicilor, prin efortul Ministerului, al domnului ministru personal, se adaugă zeci de noi paturi de ATI şi vom continua în acest ritm, fiindcă ambiţia noastră este ca la acest capitol să fim cu un pas înaintea evoluţiei pandemiei şi rezultatele de până acum au dovedit că aşa a fost şi aşa intenţionăm să continuăm”, a declarat, duminică, preşedintele Klaus Iohannis. 
 
Acesta a explicat că presiunea pe secţiile ATI este n continuare foarte mare. 
 
”Numărul de decese provocate de acest virus necruţător este însă în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă se menţine la cote foarte ridicate şi, de aceea, am hotărât, împreună cu Ministerul Sănătăţii, să intensificăm eforturile pentru creşterea capacităţii acestor secţii, deci capacitatea secţiilor ATI, la nivel naţional”, a mai declarat şeful statului. 
 
Sâmbătă, 1.132 de persoane infectate cu noul coronavirus erau internate la ATI. 
 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.