Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi la Bacău, referitor la stenograma apărută în presă care ar reda o convorbire telefonică a sa cu premierul Viorica Dăncilă, că discuţii cu aceasta a avut la telefon şi a urmărit amuzat aşa-zisele stenograme, afirmând că acestea “arată mai degrabă ce şi-ar fi dorit pesediştii să se fi discutat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Discuţii telefonice au fost (cu premierul – n.r.). Am urmărit cu amuzament acele aşa-numite stenograme, care stenograme arată mai degrabă ce şi-ar fi dorit pesediştii să se fi discutat, decât ce s-a discutat”, a susţinut Klaus Iohannis.

Întrebat când va fi întâlnrirea dintre Guvern şi Banca Naţională, acesta a spus: “Mâine mă vizitează doamna Dăncilă şi sper ca într-un viitor foarte apropiat, poate după vacanţa de 1 Mai, să se înţeleagă cele două părţi direct, să se întâlnească şi să clarifice problemele, fiindcă nu este absolut normal să apară aceste abordări contondente între două entităţi din arhitectura stautului”.

Antena 3 a difuzat miercuri o stenogramă a unui presupus dialog între preşedinte şi premierul Viorica Dăncilă, iar aceasta îi spune şefului statului că va veni singură la întâlnirea de la Cotroceni de vineri. Răspunsul premierului din stenogramă vine după ce preşedintele i-ar fi cerut să vină la întâlnire şi ministrul Finanţelor, şi vicepremierul Viorel Ştefan.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va fi mediator între Guvern şi Banca Naţională iar miercuri s-a întâlnit cu guvernatorul şi prim-viceguvernatorul BNR, urmând ca vineri să o primească la Palatul Cotroceni pe Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.