Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat joi la Bruxelles, ce opinie are despre proiectele de lege adoptate de către Parlament privind eliminarea pensiilor speciale şi interzicerea cumulului pensiei cu salariu la stat, că le aşteaptă la promulgare. Şeful statului a adăugat că este bine că a decis coaliţia să abordeze aceste două teme care sunt de ani de zile pe agenda publică din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În esenţă părerea mea este una bună. Că m-aţi întrebat care este părerea mea. Sunt două teme care de ani de zile se află pe agenda publică în România şi este foarte bine că, la nivel de coaliţie, s-a luat decizia să se abordeze ambele chestiuni şi pensiile speciale şi cumulul pensie cu salariu la stat. S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament şi le aştept la promulgare. Mai mult nu cred că vă aşteptaţi să spun în acest moment, atâta timp cât Parlamentul a votat, evistă cele două proiecte. Aşteptăm să îşi continue parcursul şi le aştept pe masa mea”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat joi, după dejunul de lucru al membrilor Consiliului European cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg ce opinie are despre proiectele adoptate de Parlament privind reforma pensiilor speciale şi interzicerea cumului cu salariul, în contextul în care ÎCCJ a decis să sesizeze CCR privind proiectul pensiilor de serviciu.

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anunţat că a decis să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu modificările Legii privind pensiile de serviciu, care a trecut miercuri de Parlament.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.