Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, în opinia sa, părerea majoritată în Consiliul European va rămâne cea de până acum şi anume ca Ucraina şi Republica Moldova să meargă împreună în ceea ce priveşte aderare la Uniunea Europeană. „Nu există nicio garanţie la momentul acesta când vorbim că rezultatul va fi unul pozitiv şi pentru asta vom purta discuţii şi iarăşi discuţii şi vom sta până seara târziu în încercarea de a găsi un compromis acceptabil”, a mai precizat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Noi intrăm în Consiliu (European - n.r.) cu speranţa să găsim o soluţie comună, fiindcă arma noastră cea mai puternică este solidaritatea, unitatea Uniunii Europene. Dar de data aceasta, de aceea am şi început aşa, situaţia este complicată. Nu există nicio garanţie la momentul acesta când vorbim că rezultatul va fi unul pozitiv şi pentru asta vom purta discuţii şi iarăşi discuţii şi vom sta până seara târziu în încercarea de a găsi un compromis acceptabil. În politică lucrurile se rezolvă cu compromis şi faptul că în Consiliul European votul trebuie să fie unanim este, evident, o situaţie care necesită foarte multă muncă de lămurire. În acest moment trebuie să aşteptăm rezultatul negocierilor. Nu pot să vă dau alt răspuns, fiindcă nu ar fi foarte corect”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de a partiicipa la Summitul Uniunea Europeană-Balcanii de Vest, miercuri, la Bruxelles, întrebat dacă Ucraina şi Republica Moldova vor fi tratate la pachet sau separat privind aderarea la UE şi dacă este posibilă o decizie diferită pentru Ucraina şi pentru Republica Moldova.

El a mai spus că opinia majoritată în Consiliul European este ca cele două state să meargă împreună în procesul de aderare la UE.

„În ce priveşte Ucraina şi Moldova, eu cred că părerea majoritară în Consiliu va rămâne cea care este acum, că Ucraina şi Moldova să meargă împreună. Deci, dacă nu există un accept pentru Ucraina, este puţin probabil să existe pentru Moldova”, a mai explicat preşedintele Iohannis.

Reuniuniu ale Consiliului European au loc, joi, de la 11.00, ora României, la Bruxelles, şi vineri, de la ora 10.00, conform agendei Preşedintelui României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.