Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la ceremonia de validare a celui de-al doilea mandat al său la Cotroceni, că timp de cinci ani a rămas permanent conectat la problemele societăţii şi s-a opus tendinţelor regresive, el considerând că toţi decidenţii trebuie să-şi asume că nimeni nu e mai presus de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat reprezintă o onoare deosebită şi o mare resonsabilitate. Primul mandat a fost plin de provocări. Timp de cinci ani am rămas permanent conectat la problemele societăţii şi m-am opus tendinţelor regresive pe care le-am considerat un pericol pentru democraţie. Este imperativ ca actorii statali să acţioneze în beneficiul naţunii române. A veghea la respectarea Consttuţiei şi a-i garanta respectarea sunt de o importanţă vitală. Autorităţile publice trebuie să acţioneze cu bună credinţă”, a afirmat Iohannis.
 
El a precizat că, în  virtutea rolului constituţional, va acţiona pentru o mai bună funcţionare a instituţiilor şi va continua să fie un apărător ferm al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, al valorilor supreme din Constituţie.
 
”Voi veghea în continuare la respectarea Constituţiei şi voi susţine valorile statului de drept şi parcursul european al României. Sunt nu doar principiile care mi-au călăuzit acţiuni, ci şi direcţia în care - de trei ori în acest an - românii au arătat că vor să meargă ţara noastră. Drumul ales de români este cu un singur sens, la care trebuie să se alinieze toate autorităţile statului”, a subliniat preşedintele.
 
”Cei care au girat asaltul asupra Justiţiei au primit cea mai severă sancţiune prin votul oamenilor. Toţi decidenţii trebuie să-şi asume că nimeni nu este mai presus de lege”, a adăugat şeful statului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.