Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, tinerilor liberali prezenţi la şcoala de vară de la Venus să se preocupe de ceea ce se întâmplă în România, în Europa şi în lume pentru că vor fi lideri politici într-o lume diferită de cea de astăzi şi trebuie să aibă capacitatea să ia cele mai bune decizii atunci când vor fi la putere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iohannis şi-a început discursul felicitându-i pe tinerii liberali pentru munca depusă la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai. 
“Voi reprezentaţi forţa tânără a celui mai important partid, deocamdată de opoziţie, din România şi vreau să vă felicit pentru munca depusă la alegerile europarlamentare şi la referendum. Fără implicarea voastră, rezultatul PNL nu ar fi fost acelaşi, acest lucru este foarte clar. Felicitări. De asemenea, ţin să subliniez că prezenţa tinerilor la referendum în număr foarte mare se datorează în bună măsură şi campaniei pe care aţi făcut-o şi exemplului pe care l-aţi da şi rezultatul este extraordinar. Dragii mei, ne aflăm în faţa unor bătălii electorale complicate. Avem peste puţine luni alegeri prezidenţiale, vom avea alegeri locale, vom avea alegeri parlamentare. Eu vă invit ca împreună cu mine să câştigăm toate aceste alegeri”, a afirmat Iohannis. 
Şeful statului crede că România va fi condamnată la stagnare dacă nu va ţine cont de opiniile şi necesităţile tinerei generaţii. 
“Auzim aşa adesea vorbindu-se despre lipsa de potenţial sau lipsa de capitalul uman performant în pepinierele partidelor politice româneşti. Este argumentul invocat frecvent de acei reprezentanţi ai clasei politice care refuză să facă pasul înapoi şi avem recent câteva exemple în acest sens pentru a permite tinerilor să vină în faţă cu idei noi, cu idei care revigorează spaţiul politic. Aceasta este o abordare păguboasă care trebuie combătută ferm pentru că România va fi condamnată la stagnare, dacă nu va ţine cont de opiniile, de aşteptările şi de necesităţile tinerei generaţii”, a mai afirmat Iohannis.
Preşedintele României crede că ţara noastră are nevoie de oameni tineri în mediul privat, în administraţia locală, în administraţia centrală. 
“Vă îndemn aşadar să nu renunţaţi, fiţi ambiţioşi şi urmăriţi-vă cu perseverenţă obiectivele şi veţi reuşi să vă impuneţi punctele de vedere. Convingerea mea fermă este că ţara noastră are mare nevoie de oameni tineri în mediul privat, în administraţia locală, în administraţia centrală, în politică la modul general. Spre deosebire de trecut, tinerii sunt astăzi mult mai informaţi şi mult mai pregătiţi de implicare în viaţa cetăţii decât alte generaţii şi cu această pregătire vine la pachet şi obligaţia de a vă implica în viaţa publică. Voi care sunteţi aici aţi făcut deja acest pas, sunteţi implicaţi, aveţi organizaţii solide pe care le reprezentaţi aici şi aveţi responsabilitatea să redaţi oamenilor încrederea că politică înseamnă în primul rând a-ţi pune toată forţa, energia şi priceperea în slujba cetăţeanului şi a interesului public şi pentru asta vă doresc vă doresc multăm multă putere şi determinare”, a mai transmis şeful statului.
El le-a mai spus tinerilor liberali să înveţe cât mai mult de la politicienii cu experienţă din partid.
“Aveţi alături de voi vechi liberali, trecuţi prin bătălii grele, sunt liberali care au deja suficient de multă experienţă şi maturitate politică încât să înţeleagă momentul crucial în care se află România, în care nu orgoliile mărunte sunt importante, ci găsirea celor mai bune soluţii pentru ţara noastră. (…) Învăţaţi cât mai mult de la ei, dar propuneţi-vă să îi depăşiţi, fiţi mereu preocupaţi să cunoaşteţi ce se întâmplă în România, în Europa, în politica globală pentru că lumea în care voi veţi fi lider politici va fi o lume diferită faţă de cea de astăzi şi trebuie să aveţi aveţi capacitatea de a va adapta şi de a lua cele mai bune decizii pentru momentul în care veţi fi la putere”, a mai afirmat şeful statului. 
El le-a mai spus celor prezenţi la şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal să fie oneşti şi serioşi şi să îi aibă drept modele pe cei care îşi folosesc vocea publică pentru a promova un discurs radical. 
“Fiţi oneşti, corecţi şi serioşi, puneţi principiile mai presus de câştigul politic mărunt, învăţaţi să fiţi politicieni responsabili şi competenţi, cu o conduită publică decentă, echilibrată şi credibilă. Nu îi luaţi drept modele pe cei care îşi folosesc vocea publică sau politică pentru a promova un discurs radical, un discurs al urii sau un discurs ale intoleranţei. Acela, discursul populist, discursul urii, discursul intoleranţei este cel mai facil discurs, este cel mai facial să fii de partea distrugerii fibrei sociale şi credeţi-mă  cel mai greu este să fii de partea oamenilor şi să construieşti ceva solid, ceva durabil”, a mai declarat preşedintele.
El a spus că aşteaptă de la tinerii liberali să devină politicieni cu un discurs puternic şi care să construiască o României care să dăinuie. 
“Ori asta aştept de la voi, să deveniţi politicieni care cu înţelepciune cu răbdare, cu un discurs puternic, să construiţi România normală, o Românie care dăinuie, o Românie care este o patrie bună şi demnă pentru toţi românii. Rămânând fideli acestor principii, veţi deveni liderii de care ţara noastră are atât de multă nevoie. Propuneţi-vă ţeluri înalte pentru cariera voastră politică şi ţintiţi obiective majore pentru dezvoltarea României fiindcă în viaţă cine îşi propune ţeluri mici, va obţine lucruri mărunte şi cine îşi propune obiective mari, mari rezultate va avea. Mă bazez pe voi ca să construim împreună ceea ce îşi doresc toţi românii, România puternică, România sigură, România normală de mâine”, a încheiat preşedintele Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.