Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor un mesaj cu ocazia aniversării a 143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal (PNL), în care spune că România are nevoie ca PNL să se implice activ în soluţionarea disfuncţionalităţilor şi trebuie să fie un partid care să contribuie la prezevarea valorilor euroatlantice, reforma sistemelor publice, modernizarea societăţii şi la menţinerea statului de drept. De asemenea, Iohannis a transmis că a devenit o necesitate asumarea valorilor liberalismului în această perioadă în care iliberalismului se resimte tot mai pregnant, pentru ca România să-şi păstreze nealterat cursul democratic pro-occidental şi să nu devieze către trecutul întunecat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"România are nevoie de un PNL implicat activ în soluţionarea disfuncţionalităţilor ţării noastre, un partid liberal care să contribuie la prezevarea valorilor euroatlantice, la reforma sistemelor publice, la modernizarea societăţi, la promovarea toleranţei, a consensului şi solidarităţii, la menţinerea statului de drept şi la respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Sunt convins că dumneavoastră, liberalii autentici, veţi rămâne profund angajaţi în susţinerea cu prioritate a angajamentelor României care rezultă din calitate de stat membru al NATO şi UE şi că veţi continua să apăraţi principiile democraţiei care stau la baza unei guvernări eficiente şi predictibile", se arată în mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis la aniversarea a 143 de ani a PNL, citit de consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan la evenimentul organizat de PNL la sediul central al partidului.

Iohannis se declară convins că liberalii vor continua să apere principiile democraţiei care stau la baza unei guvernări eficiente şi predictibile.

“Sunt convins că dumneavostră, liberalii autentici, veţi rămâne profund angajaţi în susţinerea cu prioritate a angajamentelor României care rezultă din calitate de stat membru al NATO şi UE şi că veţi continua să apăraţi principiile democraţiei care stau la baza unei guvernări eficiente şi predictibile. Într-o perioadă complicată, în care pericolul iliberalismului se resimte din ce în ce mai pregnant, asumarea valorilor liberalismului a devenit o necesitate, pentru ca România să-şi păstreze nealterat cursul democratic pro-occidental şi să nu devieze către trecutul întunecat. Vă încurajez să promovaţi aceste valori şi să le duceţi mai departe", se mai arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

În prezent, susţine preşedintele Klaus Iohannis, “PNL trebuie să ducă mai departe moştenirea înaintaşilor săi, oameni de stat demni, vizionari, pentru care consolidarea şi reformarea statului au fost prioritare".

Preşedintele a ţinut să felicite liberalii pentru contribuţia la progresul României.

“Cu ocazia aniversării a 143 de ani de existenţă, felicit membri PNL şi îmi exprim recunoştinţa pentru contribuţia inestimabilă pe care PNL a avut-o la progresul acestei ţări. Istoria PNL se confundă, în mare măsură, cu istoria României moderne, fiind cunoscut şi recunoscut raportul semnificativ al liberalilor la proiectele majore care au creat şi determinat consolidarea statului naţional român. Încă de la apariţia sa, PNL a avut un rol esenţial pe scena politică a vremii”, adaugă Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.