Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, anunţă că se alătură colegilor din PSD care au transmis mesaje de solidaritate în lupta cu cei care “destabilizează” partidul şi susţine că PSD demonstrează că este unit şi puternic, iar cei care au plecat reprezintă doar “opinii separate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Mă alătur colegilor mei şi organizaţiilor PSD din toată ţara care au transmis mesaje de unitate şi solidaritate în lupta cu cei care vor să ne destabilizeze. PSD demonstreză azi că este un partid unit şi puternic, iar colegii care au decis să dezerteze reprezintă doar opinii separate, persoane care pun interesul personal înaintea interesului românilor care ne-au acordat încrederea”, a transmis Ioana Bran pe contul său de Facebook.

Ea spune că este firesc să fie opiii diferite şi este convinsă că tinerii din PSD “ştiu că în viaţă poţi reuşi doar prin muncă”.

“Este firesc să avem o diversitate de opinii, însă nu trebuie să uităm că avem acelaşi scop: acela de a lupta pentru idealurile pentru care românii ne-au investit cu încrederea lor. Sunt convinsă că tinerii din PSD şi din România ştiu că în viaţă poţi reuşi doar prin muncă, prin responsabilitate şi prin consecvenţă, iar calea uşoară a traseismului este pierzătoare pe termen lung. Marea provocare este să lupţi pentru o idee alături de colegii cu care ai pornit la drum, nu să fugi atunci când este greu! PSD rămâne unit şi merge mai departe!”, a continuat aceasta.

Fostul ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Grindeanu, Augustin Jianu, fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre şi deputaţii Gabriela Podaşcă şi Marilena-Emilia Meiroşu şi-au anunţat în ultimele zile demisia din PSD pentru a se înscrie în partidul lui Victor Ponta ProRomânia.

Încă de la primele demisii, lideri ai PSD au transmis mesaje, unele cu conţinut asemănător, numindu-i trădători sau dezertori pe demisionari.

Ministrul Apărării, vicepreşedintele PSD Mihai Fifor, a lansat joi seară un atac la adresa "dezertorilor" din PSD, spunând că decizia acestora de a se alătura "adversarilor politici" dovedeşte o lipsă crasă de onoare şi de respect atât faţă de cei care au votat PSD, cât şi faţă de colegi şi îi numeşte "trădători" care vor să împiedice cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare. 

Organizaţia Femeilor Social Democrate (OFSD) a condamnat ferm decizia dezertorilor din PSD şi a atras atenţia că partidul rămâne unit pentru îndeplinirea programului de guvernare, a transmis, joi seară, liderul organizaţiei, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb. Ea mai spune că "trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD, dar se înşală amarnic!". Şi ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, are un mesaj pentru cei care au părăsit PSD pentru a se alătura adversarilor şi le transmite că este un gest lipsit de onoare faţă de colegii de partid, mesajul său fiind aproape identic cu al ministrului Mihai Fifor.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, miercuri seară, la Antena 3, despre "atitudinea de şobolan" a doi foşti premieri ai partidului, el afirmând că majoritatea este stabilă şi că "nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani".

"Nu vor reuşi (n.r. - să ia oameni din PSD). Este vorba de o atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului. Dar, ca orice şobolan, rod puţin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moţiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată - miza finală nu este guvernarea, sunt dispuşi să sacriice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate", a declarat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.