Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu, pe tema proiectului Legii bugetului de stat pe 2017 şi a proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale, a început, marţi, la Palatul Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La întâlnire participă şi ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, precum şi consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, şeful Departamentului de Politici Economice.

Preşedintele i-a trimis premierului, luni, o scrisoare prin care solicita această întâlnire.

"Având în vedere că astăzi (luni  - n.r.) Parlamentul României a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportună o întrevedere cu privire la cele două acte normative, la care vă invit împreună cu Ministrul Finanţelor Publice, domnul Viorel Ştefan, marţi, 14 februarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni", se arăta în scrisorea preşedintelui Iohannis.

Şeful statului va trebui să decidă asupra promulgării celor două proiecte aprobate de Parlament.

Ulterior, întrevederea cu preşedintele Iohannis a apărut în programul oficial al primului-ministru pentru ziua de marţi.

Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, marţea trecută, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale, împotriva actelor votând PNL, USR şi PMP. Premierul Sorin Grindeanu a participat la vot, mulţumind la final parlamentarilor pentru rapiditate şi a transmis şi un mesaj către mediul de afaceri, că România va rămâne o ţară cu o economie predictibilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.