Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, liberalul Cătălin Canciu, a fost demis, el precizând că nu i se poate imputa nimic din punct de vedere profesional şi acuzându-şi un coleg din propriul partid că ar sta în spatele demersurilor care au dus la schimbarea sa din funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei l-a demis pe Cătălin Canciu, inspectorul general al ISJ Brăila, cu doar  trei săptămâni înainte de startul examenelor naţionale.

Şeful demis ai ISJ Brăila susţine că în spatele deciziei nu ar sta nimic ce ţine de activitatea sa profesională, ci doar faptul că urmează să candideze la şefia filialei municipale a PNL Brăila. Mai mult decât atât, Canciu spune că demisia sa ar fi venit în urma demersurilor care ar fi fost făcute chiar de colegul său de partid, Cătălin Boboc, cel care ar urma şi el să se înscrie în cursa pentru preluarea conducerii organizaţiei judeţene a PNL Brăila. Canciu susţine că în PNL ar fi de fapt două tabere iar apropierea alegerilor pentru şefia organizaţiei a amplificat tensiunile, totul culminând acum cu demiterea sa.

"Demiterea mea nu are nicio legătură cu activitatea profesională din cadrul inspectoratului. Pur şi simplu este o reglare de conturi între o grupare care are mai multă treabă cu Partidul Social Democrat şi care vrea să câştige alegerile în această vară şi noi care ne dorim să ducem partidul acolo unde îi este lui locul. Inconştienţă şi cinism! Mai sunt doar câteva zile până la Evaluarea Naţională. Nu s-a ţinut cont nicio secundă de absolut nimic. Ce dovedesc aceşti oameni este că nu au nimic de-a face cu faptul că o educaţia este considerată o prioritate naţională".

Acuzat că ar fi  intervenit pentru demiterea lui Cătălin Canciu de la şefia ISJ Brăila, liberalul Cătălin Boboc, neagă o astfel de variantă, dar şi faptul că ar fi pactizat cu PSD, aşa cum este acuzat chiar de colegul său de partid

"Nu vreau să comentez ce se întâmplă la IŞJ. În rest, că am fost acuzat că am pactizat cu PSD, cred că activitatea întreprinsă arată că lucrurile nu stau aşa. Pur şi simplu mi se pare că ce fac ei este total greşit. Fie că vorbim despre politică naţională, fie că vorbim de politică locală sau de administraţia PSD. Din acest motiv cred că ceea ce am făcut eu în raport şi competiţia cu Partidul Social Democrat vor creşte mai mult decât orice declaraţie a oricui. Pe Cătălin Canciu îl înţeleg că poate acum este şi supărat şi candidează la municipiu şi este în competiţie. Este puţin înfierbântat, dar ar fi normal să avem o limită. Eu nu am intervenit cu nimic pentru demiterea lui", a declarat Boboc.

După demiterea lui Cătălin Canciu de la şefia ISJ Brăila, postul va fi ocupat de luni de Nicolae Stănică, în prezent inspector de matematică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.