Guvernul ar putea aproba, marţi, în şedinţa săptămânală, 18 ordonanţe de urgenţă printre care cea referitoare la executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi cea privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii Guvernului vor discuta pentru a fi supuse spre aprobare două ordonanţe de urgenţă privind procesul de debirocratizare a administraţiei publice.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, la RRA, că Executivul va avea pe ordinea de zi a şedinţei de marţi un proiect de OUG privind debirocratizarea în instituţiile publice, bazat pe sugestii venite din partea contribuabililor, şi care prevede, printre altele, renunţarea la nevoia copiilor legalizate şi a depunerii de către cetăţeni a cazierului judiciar.

De asemenea, Guvernul ar putea aproba o OUG privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale şi, totodată, un alt act normativ care pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale.

Pe lista cu acte normative care ar putea fi aprobate în şedinţă se află un alt proiect de OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Ministerul Justiţiei a făcut public, sâmbătă, proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care deţinuţilor li se scad 20 de zile din pedeapsă, indiferent de numărul lucrărilor ştiinţifice sau al invenţiilor realizate, care ar urma să intre în vigoare la 31 august, în condiţiile în care, până la 1 septembrie, este suspendat articolul de lege care prevedea că se consideră 30 de zile executate pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie.

Pe agenda şedinţei de marţi se află şi o Ordonanţă de urgenţă privind reglementarea condiţiilor pentru vânzarea imobilelor, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome ''Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat'', a imobilelor proprietatea Regiei Autonome ''Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat'', precum şi pentru modificarea unor acte normative, respectiv pentru modificarea regimului juridic al unui imobil.

De asemenea, Guvernul ar putea discuta două OUG, una privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice şi pentru modificarea Legii nr.195/2006, Legea-cadru a descentralizării şi o alta privind alocaţia pentru susţinerea familiei.

Potrivit sursei citate, în şedinţă, miniştrii lui Cioloş ar putea discuta un proiect de hotărîre privind stabilirea preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru clienţii casnici şi producătorii de energie termică, numai pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei în perioada 1 iulie 2015-30 iunie 2021.

Un alt proiect de hotărâre care ar putea fi aprobat, marţi, se referă la modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1470/2007.

Totodată, membrii Guvernului ar putea decide noi numiri şi eliberări din funcţie a unor prefecţi sau subprefecţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.