Secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu a declarat, miercuri, că în şedinţa de Guvern a fost adoptată o modificare a a Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, care vizează, de fapt, o abordare mai clară şi mai eficientă din perspectiva situaţiei excepţionale pe care o trăim”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul general al Guvernului a afirmat că în şedinţa de Guvern a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea articolului 7, alineatul 13 din legea 52 / 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică. 

 

”Respectiva modificare vizează, de fapt, o abordare mai clară şi mai eficientă din perspectiva situaţiei excepţionale pe care o trăim”, a spus Marian Neacşu, arătând că şi în prezent, legea prevedea un regim derogatoriu de la termenele prevăzute, cele 30 de zile, în aşa fel încât, în situaţii bine determinate, generate de starea conflictuală de la graniţa României, să ne permită adoptarea de proiecte normative, indiferent de rangul lor, plecând de la Ordonanţe de Urgenţă, hotărâri de Guvern, proiecte de lege, în aşa fel încât să punem de acord foarte repede situaţia de fapt cu necesităţile pe care le impun. 

Neacşu a arătat că nu este vorba despre niciun fel de îngrădire, pentru că textul era şi până acum în lege, dar era altfel formulat, iar termenul de 30 de zile, proiectul poate fi adoptat în regim de celeritate, aşa cum impune necesitatea. 

Secretarul general al Guvernului a mai afirmat că o altă modificare este că Guvernul şi-a propus ca în 30 de zile, secretarul general al Guvernului să emită norme metodologice în aplicarea legii privind transparenţa decizională, aşa cum era în corpul legii din 2003, unde fiecare minister şi instituţie urma să îşi facă propriile norme. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.