Guvernul a adoptat, joi în primă şedinţă a Cabinetului Ciolacu, ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Actul normativ a fost adoptat având în vedere Hotărârea Parlamentului României 22/2023 pentru acordarea încrederii Guvernului, prin care au fost aprobate structura şi componenţa Executivului, precum şi programul de guvernare. Astfel, Ministerul Economiei este reorganizat ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi este înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit comunicatului de presă al Executivului, ca urmare a acestor modificări intervenite în funcţionarea Guvernului, au fost aprobate următoarele măsuri: 
 
„- Ministerul Economiei este reorganizat ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care a fost desfiinţat. Ca urmare a reorganizării prin fuziune prin absorbţie, Ministerul Economiei îşi schimbă denumirea în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.
 
- Este înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport, în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului.
 
- Sunt stabilite atribuţiile viceprim-ministrului fără portofoliu, care va aviza actele normative cu impact bugetar”.
 
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este condus de senatorul PSD Ştefan Radu Oprea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.