România va beneficia de o finanţare europeană de 1,2 miliarde de euro pentru modernizarea a şase puncte de trecere a frontierei la graniţa de nord şi amenajarea altor opt puncte, decizii care vor îmbunătăţi fluxul de trecere a frontierei între România şi Ucraina. Măsurile vor servi nevoilor imediate de import şi export ale ţării vecine afectate de război, a transmis Executivul, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul României Marcel Ciolacu care a participat, miercuri la Kiev la o şedinţă comună a guvernelor României şi Ucrainei, a apreciat rezultatele concrete, pe toate palierele, obţinute în cadrul primei vizite de lucru la Kiev, de la preluarea mandatului, premise puternice pentru a concretiza viziunea Parteneriatului Strategic în beneficiul cetăţenilor.
 
De asemenea, Comisia Europeană a salutat Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind consolidarea cooperării în asigurarea tranzitului sigur al produselor ucrainene şi a subliniat că acest aranjament va creşte capacitatea Căilor Solidarităţii, iar România are un rol esenţial în acest sens, mai arată sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.