Guvernul a transmis că potrivit informaţiilor îbţinute de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare de la IAEA, după explozia minei din afara perimtrului de siguranţă al centralei de la Zaporoje şi nu a afectat siguranţa reactoarelor nucleare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Potrivit informaţiilor obţinute de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare  (CNCAN) de la reprezentanţii IAEA, recentul incident generat de explozia unei mine a avut loc în afara perimetrului de siguranţă al centralei de la Zaporoje şi nu a afectat siguranţa reactoarelor nucleare”, arată Executivul. 

O mină rusească a explodat în apropierea sălii motoarelor unui reactor de la centrala nucleară Zaporojie (ZNPP), potrivit companiei de stat ucrainene Energoatom, relatează CNN şi The Guardian. Centrala, care a fost ocupată de forţele ruse încă din primele luni ale războiului, este cea mai mare din Europa, are şanse reactoare, dar niciunul dintre ele nu este în prezent funcţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.