Premierul Sorin Grindeanu a susţinut, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, că primul său răspuns atunci când i s-a propus să fie premier a fost ”Nu”, pentru că avea proiecte la Timişoara, dar prietenii din partid l-au rugat, iar Liviu Dragnea i-a promis că îi va fi prieten şi că vor face un guvern de oameni competenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grindeanu a spus, de la tribuna Parlamentul, că, în decembrie 2016, chiar şi după ce PSD a câştigat alegerile ”cu un scor istoric”, social-democraţii urmăreau ”cu sufletul la gură” cum Klaus Iohannis, preşedintele României, conform Constituţiei, numeşte sau nu un premier de la PSD. El a amintit că prima opţiune, Sevil Shhaideh, a fost respinsă, ceea ce a durat două săptămâni în care România a stat fără buget şi în incertitudine.

El a spus apoi că în ianuarie 2017 Liviu Dragnea l-a rugat să accepte funcţia de premier..

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Şi ştiţi, câţiva colegi, care a fost primul meu răspuns: Nu”, a completat Grindeanu, menţionând argumentele pentru refuzul său iniţial: câştigase alegerile, era preşedintele CJ Timiş, iar familia sa locuieşte în Timişoara.

Sorin Grindeanu a relatat că, după primul său răspuns,  prietenii săi din PSD, colegi pe care îi vede în băncile Parlamentului, au insistat că ar trebuie să accepte pentru stabilitate, pentru că este un om onest şi muncitor, ”bănăţean care îşi vede de treabă.

”Şi am spus Da şi pentru că Liviu Dragnea mi-a a promis că este prietenul meu, că mă va susţine, că facem un guvern din miniştri competenţi”, a adăugat Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.