Armata israeliană anunţă marţi seara că a aprobat planurile unei ofensive în Liban, în contextul unei intensificări a confruntărilor armate transfrontaliere cu miliţia mişcării islamiste libaneze Hezbollah, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei ”reevaluări a situaţiei” efectuate marţi în prezenţa generalului de divizie Ori Gordin, comandantul Regiunii Militare de Nord, şi a comandantului Direcţiei de Operaţiuni, generalul de divizie Oded Basiuk, ”planuri operaţionale ale unei ofensive în Liban au fost aprobate şi validate”, anunţă într-un scurt comunicat armata israeliană.

Armata israeliană a decis ”să continue să îmbunătăţească pregătirea trupelor pe teren”, se arată în comunicat.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Israelul face acest anunţ în toiul unei vizite în Orientul Mijlociu a emisarului special al preşedintelui american Joe Biden, Amos Hochstein, în vederea unei scăderi a tensiunilor la frontiera israeliano-libaneză, unde confruntări armate aproape zilnice au loc între armata israeliană şi Hezbollah, de la 8 octombrie, care s-au intensificat de o săptămână.

”Suntem foarte aproape de momentul în care vom decide să schimbăm regulile jocului împotriva Hezbollah şi Libanului. Într-un război total, Hezbollahul va fi distrus, iar Libanul va fi atins dur”, ameninţa marţi ministrul israelian de Externe Israel Katz.

Hezbollahul a difuzat anterior imagini pe care le-a prezentat ca fiind filmate de una dintre dronele sale deasupra Haïfa, un mare port în nordul Israelului.

Înregistrarea video, pe care AFP scrie că nu a fost în măsură să o verifice în mod independent, identifică anumite locuri ca fiind, potrivit Hezbollah, infrastructuri militare şi energetice, iar altele drept instalaţii civile.

Hezbollahul a deschis acest front în susţinerea aliatului său palestinian Hamas, la o zi după atacul sângeros lansat de mişcarea islamistă palestiniană la 7 octombrie în sudul Israelului care a declanşat războiul în curs în Fâşia Gaza.

În peste oipt luni de violenţe, peste 473 de persoane au fost ucise în Liban, majoritatea combatanţi Hezbollah, dar şi 92 de civili, potrivit unui bilanţ AFP.

De partea israeliană au fost uciţi cel puţin 15 mililari şi 11 civili, potrivit Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.