Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, cu privire la nemulţumirile taximeştrilor, că înţelege că există lucruri care nu sunt reglementare, ce trebuie rezolvate, însă nu prin încălcarea drepturilor altora, fiind nevoie de o dezbatere publică şi un proiect de lege în acest sens, nu de OUG.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am văzut că ieri ministrul pentru Dialog Social s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiei respective. Vreau să subliniez - nu Guvernul rezolvă chestiunile care ţin de autorizaţii, de Ilfov, de Bucureşti. Nu e o chestiune care să ţină de partea guvernamentală, în schimb înţeleg nemulţumirile legate de anumite reglementări din lege. Vreau să vă spun că eu cred că dezbaterea publică e cea mai bună. A plecat o propunere de la Ministerul Transporturilor spre avizare către celelalte ministere", a spus premierul.

El a precizat că "în niciun caz" nu va fi emisă OUG.

"Facem un proiect de lege. Sunt absolut deschis pentru propunerile care vin din fiecare parte. Trebuie reglementate anumite lucruri, dar neîncălcând drepturile altora", a spus Grindeanu.

Aproximativ 800 de transportatori, majoritatea taximetrişti, au protestat în faţa Guvernului, miercuri, faţă de ceea ce ei numesc pirateria din domeniul transportului de persoane, desfăşurată în special prin platforma Uber. O delegaţie a transportatorilor a fost primită la Guvern de ministrul Consultării Publice şi al Dialogului Social, Gabriel Petrea, iar apoi o parte a transportatorilor au început să plece, după ce ar fi ajuns la un acord cu Guvernul privind promovarea Ordonanţei de Urgenţă (OUG) pentru modificarea a două articole de lege care sancţionează activitatea neautorizată de transport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.