Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi pe holurile Parlamentul, un schimb de replici cu liderul AUR George Simion cu privire la drepturile românilor din Ucraina. George Simion şi mai mulţi parlamentari au venit cu teancuri de cărţi în limba română în braţe au spus că că cinci microbuze pline cu cărţi sunt blocate la graniţa cu Ucraina şi au acuzat statul că nu face nimic astfel încât aceste cărţi să ajungă la copiii români. Preşedintele AUR i-a oferit liderului PSD o carte „Harry Potter” şi a afirmat că a înţeles că „a luat Bac-ul mai târziu domnul Ciolacu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, marţi la Parlament, pentru a participa la evenimentul de lansare a campaniei „Stop violenţei împotriva femeilor”, organizat de către grupurile parlamentare ale PSD, iar parlamentarii social-democraţi, inclusiv Ciolacu au venit cu tricouri inscripţionate cu mesajul „Stop violenţei împotriva femeilor”.

Preşedintele PSD a participa şi la şedinţa plenului reunit al Parlamentului, iar ulterior pe holuri a fost abordat de mai mulţi aleşi de la AUR, inclusiv George Simion, ei având teancuri de cărţi în mână.

„Avem manuale de limbă română care sunt în momentul acesta în Vama Siret. E ziua unirii Bucovinei cu ţara. Avem cinci microbuze în vamă în momentul ăsta. Dacă puteţi anunţa Poliţia de Frontieră Română să vorbească cu omologii”, i-a transmis George Simion lui Marcel Ciolacu.

Premierul i-a spus liderului AUR că nu face trafic de influenţă şi nu intervine, însă a adăugat că este lăudabilă iniţiativa partidului AUR.

„În primul rând, eu nu fac trafic de influenţă şi nu intervin. În schimb, am înţeles fenomenul şi facem împreună. E foarte lăudabilă iniţiativa dumneavoastră”, a declarat Marcel Ciolacu, după care i-a întins mâna liderului AUR.

Preşedintele AUR nu a vrut să îi strângă mână prim-ministrului, însă i-a oferit o carte şi anume „Harry Potter”, pentru că a înţeles că premierul „a luat Bac-ul mai târziu”.

„I-am dat «Harry Potter» să citească că am înţeles că a luat Bac-ul mai târziu domnul Ciolacu. Eu dau mâna doar cu românii”, a afirmat Simion. 

Recent, referindu-se la rectificarea bugetară, şeful Executivului Marcel Ciolacu a declarat că şi-ar fi dorit foarte mult să fie Harry Potter şi să aibă bagheta cu ajutorul căreia să modifice totul într-o noapte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.