Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, joi seară, că nu s-a întâlnit cu secretarul general Jens Stoltenberg de două-trei săptămâni, că au trasee complet separate, întrucât sunt cele două persoane care au conducerea NATO. ”Doamne fereste, dacă picăm amândoi Alianţa este oarecum paralizată”, a spus Geoană. Acesta a explicat că prima misiune a Alianţei în această perioadă este să se asigure că ”o criză masivă şi păcătoasă de tip sanitar nu se transform într-o criză de tip securitar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Indiferent dacă eşti la conducerea NATO sau dacă eşti un cetăţean care se duce la treabă, prima noastră obligaţie este să ne protejăm colegii, pe cei cu care lucrăm. NATO este la Bruxelles, ca sediu central, dar avem multe alte operaţiuni. (...) La sediul NATO, secretarul general şi cu mine, noi suntem cei doi care avem, prin mandatul Alianţei, dreptul de a conduce. Noi nu avem voie să ne întâlnim unul cu altul de 2-3 săptămâni, suntem pe trasee complet separate.  Când secretarul general Stoltenberg este într-un loc,  eu sunt în altul. Şi invers. Doamne fereste, dacă picăm amândoi Alianţa este oarecum paralizată”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Mircea Geoană.

Acesta a precizat că, în rest, se încearcă continuarea activităţii cât mai bine în condiţiile date

”Altfel, încercăm să ne facem treaba cât mai bine. Ieri am avut o întâlnire a miniştrilor de Apărare din ţările NATO, făcute prin video-conferinţă. (...) Lucrurile funcţionează”, a mai spus Geoană.

”Prima noastră misiune este să ţinem un miliard de oameni în pace, în securitate şi să veghem ca o criză masivă şi păcătoasă de tip sanitar să nu se transforme într-o criză de tip securitar. De aceea, gradul nostru de vigilenţă e la fel de înalt, chiar dac intensitatea activităţilor noastre este puţin mai redusă”, a mai declarat Mircea Geoană.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.