Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea afirmă că electoratul a dat ”dat un vot de blam actualului guvern PNL şi preşedintelui ţării”, iar PSD a obţinut cel mai mare scor la alegeri, având dreptul de a propune premierul. ”Orice improvizaţie prezidenţială afectează şi mai mult democraţia şi se traduce printr-o palmă prezidenţială dată electoratului”, a afirmat Firea, după anunţul preşedintelui că se conturează o majoritate de centru-dreapta, iar PSD poate rămâne în afara deciziei politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au dat un vot de blam actualului guvern PNL şi preşedintelui ţării care s-a comportat că un secretar de partid şi nu că un preşedinte de ţară echidistant şi echilibrat. Românii au votat în număr mare împotriva unor conducători care au condus dezastruos ţară prin criză sanitară şi au îngropat economia. Faptul că, nici în această seară, preşedintele ţării nu recunoaşte evidenţă şi forţează o majoritate ultra-fragilă de dreapta, demonstrează că sfidează votul românilor. Scorul cel mai mare a fost obţinut de Partidul Social Democrat, care trebuie să propună noul premier”, a scris, luni, pe Facebook, Gabriela Firea.

Aceasta apreciază că aşa funcţionează democraţia şi asta înseamnă să respecţi votul exprimat de români.

”Orice improvizaţie prezidenţială afectează şi mai mult democraţia şi se traduce printr-o palmă prezidenţială dată electoratului. Electorat adus de preşedinte şi PNL la vot în plină pandemie dar, pentru că nu le convine scorul obţinut, i se întoarce spatele. O astfel de aroganţă nu este permisă”, a mai scris Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu există un câştigător al alegerilor parlamentare, că PNL şi USR au obţinut mai multe voturi decât în 2016, concluzia sa fiins că centru-dreapta are peste 50%, iar PSD poate să rămână în afara deciziei politice. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.