Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, respinge, joi, toate acuzaţiile pe care i le-a adus Nicuşor Dan, atât în ceea ce priveşte întârzierea preluării mandatului, cât şi cele referitoare la sistemul de termoficare şi stocurile pentru intervenţie. ”Informaţi-vă mai bine înainte de a-i critica pe alţii”, i-a transmis, Firea lui Nicuşor Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acuzaţiile formulate azi de Nicuşor Dan, că nu îşi poate prelua mandatul de primar general, din cauza unor contestaţii în instanţă sunt de o ipocrizie incredibilă, având în vedere renumele de «procesoman» si «contestatar de serviciu» pe care le-a dobândit în urma nenumăratelor atacuri în justiţie prin care a blocat mii de proiecte ale administraţiei bucureştene. În loc să se plângă de faptul că e contestat în instanţă, exact aşa cum i-a contestat el pe alţii ani de zile, Nicuşor Dan ar trebui să îşi rezolve starea de incompatibilitate şi de duplicitate, în dubla calitate pe care o are acum, în procesele pe care le-a intentat Primăriei Municipiului Bucureşti.  Ar trebui să înţeleagă un lucru simplu: nu poţi sā şi acuzi, şi sā si aperi Primăria Capitalei în acelaşi proces”, a scris, joi, Firea pe . Facebook.

Primarul în funcţie al Capitalei s-a referit şi la declaraţiile pe care Nicuşor Dan le-a făcut despre sistemul de termoficare. 

”Dacă ar şti sā analizeze corect documentele Primăriei, ar constata că în ultimii 4 ani, în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de Km din reţeaua de termoficare, adică echivalentul distanţei dintre Bucureşti şi Sibiu – în orice caz cu mult mai mult decât cei 680 de metri la care s-a referit în declaraţia sa şi care reprezentau, de fapt, un singur segment de reţea, la care s-a lucrat doar într-unul dintre şantierele de reabilitare a reţelei de termoficare. Cifra citată de Nicuşor Dan provine dintr-o raportare din Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), însă neînţelegând exact semnificaţia acelui document, s-a pripit să tragă concluzia că doar atât s-ar făcut în ultimii 4 ani. În realitate, se poate proba cu documente că, în ultimii 4 ani, în reţeaua de termoficare a Capitalei, s-a înlocuit cea mai mare cantitate de ţeavă din ultimele 3 decenii” susţine Firea.

Aceasta îl acuză pe Nicuşor Dan de incompetenţă.

”Astfel de afirmaţii de amator nu fac decât să demaşte incompetenţa şi vădita dificultate a lui Nicuşor Dan de a înţelege cum funcţionează administraţia Bucureştiului. În ceea ce priveşte stocurile pentru intervenţiile în caz de avarie, precizez că, în prezent, Termoenergetica dispune de toate materialele necesare. Înainte de a se lansa în alte afirmaţii hazardate, Nicuşor Dan ar face bine să vadă care era situaţia cu 4 ani în urmă, când RADET-ul nu mai avea de 9 luni de zile contract pentru furnizarea ţevilor necesare, iar personalul era mult subdimensionat.  În prezent, Termoenergetica are stocurile la zi, iar în ultimii 4 ani a fost pentru prima dată când s-a suplimentat numărul de angajaţi la RADET, în special în zona de intervenţii în situaţii de avarie”, a mai transmis Firea.

În finalul postării, aceasta a avut un mesaj direct pentru Nicuşor Dan: ”Domnule Nicuşor Dan, informaţi-vă mai bine înainte de a-i critica pe alţii! Puneti mâna pe carte şi pe treabă”.

Nicuşor Dan a făcut, joi, o conferinţă de presă în faţa Primăriei Capitalei, reclamând că PSD şi Gabriela Firea întârzie nejustificat preluarea mandatului său de primar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.