Premierul Florin Cîţu a afirmat, vineri seară, că impunerea certificatului verde pe plan naţional nu reprezintă noi restricţii, ci posibilitatea ca românii să îşi vadă de viaţă cât mai normal cu putinţă, în condiţii de siguranţă. Premierul a precizat că-şi doreşte două lucruri: ca şcoala să se deruleze cu prezenţă fizică iar economia să nu mai fie închisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să ţinem şcoala deschisă, prezenţă fizică, şi vreau ca economia să nu fie închisă” a declarat, vineri seară, Florin Cîţu.  

Premierul s-a referit la certificatul verde, impus, vineri, pe plan naţional: ”Nu impunem nicio restricţie, ne asigurăm că românii îşi vor desfăşura activităţile în condiţii de securitate şi de siguranţă. Asta facem, nu impunem nicio restricţie”.  

Întrebat despre folosirea certificatelor în mall-uri, premierul a afirmat: ”Anul trecut mall-urile au fost deschise şi mergeam cu mască. Cred că putem să facem acest lucru şi anul acesta, dacă este nevoie”.  

Întrebat ce se întâmplă în localităţile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie, Florin Cîţu a mai declarat: ”În acest moment înseamnă carantină. Ne uităm dacă introducem şi alte măsuri, depinde de situaţie. E mai uşor să carantinezi zone mai mici, oraşe mai mici, comune şi e mai complicat să carantinezi, de exemplu, Bucureştiul”.  

”Dacă există neclarităţi şi putem să ne asigurăm că activităţile economice...că oamenii pot să-şi vadă de viaţă în condiţii de siguranţă vom lua aceste măsuri, nu de a restricţiona”, a mai declarat şeful Executivului.  

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, noile măsuri pentru localităţile cu incidenţă cuprinsă între 3 şi 6 la mie, pe baza propunerilor CNSU. Prevederile care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul aplicaţiei mobile «Check DCC» vor intra în vigoare la data de 20 septembrie 2021. Cetăţenii străini care provin din state care nu emit certificatul verde, fac dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării cu documente emise de statele respective. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.