Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, despre un acord în coaliţie privind reducerea TVA la la 5% în energie, că nu s-a discutat acest lucru şi că este un fake news. Singurul lucru pe care l-am spus a fost despre un TVA generalizat, a spus Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Întrebat dacă TVA-ul redus la 5% a fost agreat, Florin Cîţu a spus: ”Nu s-a discutat. Am văzut că acest lucru a apărut, undeva pe surse. Fake news total, 100% fake news, nu s-a discutat aşa ceva”.

Preşedintele PNL a precizat. ”Singurul lucru pe care l-am spus a fost despre un TVA generalizat. Dacă vreţi să facem ceva, să ajutăm, este vorba despre TVA-ul generalizat, acolo putem să reducem ceva. Dacă mergem aşa punctual, nu ajutăm şi nu are sens să intrăm în discuţii, mai bine nu facem nimic şi la revedere”. 

Liderul PNL a mai arătat că ”propunerile pe care le-a făcut, le face cu experienţa a două crize prin care a trecut, în 2008 şi în 2020.

”Am luat măsuri bune, s-a văzut foarte clar, de aici vin aceste propuneri. Dacă vrem să nu intrăm într-o criză majoră, în perioada următoare, acestea sunt cele două propuneri. Una este de a reduce TVA, pentru a ajuta lupta cu inflaţia. A doua de a reduce contribuţiile, şi aceasta, bineînţeles că deja o pregătisem la Ministerul Finanţelor, de a avea o reducere graduală, până în 2024, a acestor contribuţii”, a spus Florin Cîţu. 

Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc, marţi, la Guvern, într-o nouă şedinţă, pentru a stabili măsurile care vor fi luate în energie, după 1 aprilie, dar şi măsuril economice, în contextul creşterii inflaţiei.

Potrivit unor surse din coaliţie, de principiu, PNL şi PSD privind reducerea TVA de la 19% la 5% şi eliminarea certificatelor verzi. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.