Candidata PSD la Primăria Capitalei Gabriela Firea a declarat că Nicuşor Dan s-a plâns că a moştenit datorii, din perioada când conducerea ea PMB, însă ea a subliniat că a achitat acele datorii, pentru că asta este conform cu Legea finanţelor publice locale. Preşedinta PSD Bucureşti a adăugat că au fost datorii de la alţi foşti primari şi considerat că „acele împrumuturi s-au făcut pentru Bucureşti, pentru dezvoltarea lui şi le-am achitat în numele bucureştenilor”, iar la fel trebuia să procedeze şi actualul edil general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dumnealui s-a plâns că a moştenit datorii. Am arătat că şi eu am moştenit datorii. Le-am achitat, ca primar general - aşa este Legea finanţelor publice locale - şi nu m-am plâns. Au fost datorii de la foştii primari. Eu am considerat că acele împrumuturi s-au făcut pentru Bucureşti, pentru dezvoltarea lui şi le-am achitat în numele bucureştenilor. Aşa trebuia să procedeze şi actualul primar. ebuia să se achite de obligaţii, pentru că nu am plecat acasă cu acei bani”, a afirmat Gabriela Firea, joi la DCNews.

Ea a mai spus că „acei bani s-au regăsit în 400 de autobuze noi, în tramvaie, în troleibuze, în toate obiectivele de infrastructură. Practic au fost bani investiţi în Bucureşti. Acum, datoria este mai mare. Dacă se vorbea la mine despre o datorie de 6,8 miliarde de lei, acum este de 7,3 miliarde de lei. Următorul primar - cred că eu - va trebui să plătească datoria lăsată de actualul încă primar”, a completat Firea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.