Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, afirmă că 400 de pacienţi cu coronavirus intenaţi la ATI au fost salvaţi prin proiectul pe care l-a iniţiat şi care prevede acordarea unui stimulent financiar celor care donează plasmă. ”Nicuşor Dan a anunţat că îl va anula, pentru că ar fi «ilegal». Resping ferm această acuzaţie”, a transmis, miercuri, Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”400 de pacienţi de la AŢI salvaţi prin proiectul propus de mine şi votat de Consiliul General, care prevede acordarea unui stimulent financiar de 1.000 de euro donatorilor de plasmă sanguină, atât de necesară pentru vindecarea pacienţilor COVID 19 cu forme grave. Acest program TREBUIE să continue! Azi, domnul Nicuşor Dan a anunţat că îl va anula, pentru că ar fi “ilegal”! Este un proiect perfect legal! În toată lumea civilizată sunt astfel de proiecte care salvează vieţi”, a transmis, miercuri, Gabriela Firea.

Primarul general în funcţie respinge acuzaţiile.

”Resping ferm această acuzaţie şi atrag atenţia că acest om este de un cinism îngrozitor şi nu-i pasă absolut deloc de oameni! În doar o lună, avem 130 de persoane care au avut Covid, s-au vindecat şi au dezvoltat anticorpi, care au donat plasmă prin programul nostru. Asta înseamnă că pot fi salvaţi 400 de pacienţi cu forme severe! Tratamentele deja au început şi dau roade! Încetaţi lupta politică! Puneţi capăt rafuielilor personale! Aveţi grijă de oameni, pentru că ei sunt cei mai importanţi! Este crimă ce face acest individ! Să opreşti un program care salvează vieţi, doar pentru că l-am iniţiat eu! Să se uite în ochii familiei unui bolnav grav de Covid şi care are nevoie urgent de plasmă! Să vedem: mai anulează programul?”, a mai afirmat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, ”Guvernul PNL nu a făcut nimic la acest capitol”.

”Este criză de plasmă în întreagă ţară. De aceea a trebuit să luăm noi o astfel de iniţiativa, pentru a salva vieţi”, a mai transmis primarul gen eral în funcţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.