Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus vineri că sunt frecvente intrările în spaţiul aerian român ale aeronavelor din Rusia, anunţând că poliţia aeriană operează în aceste cazuri conform unor proceduri standard, de tip NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt frecvente aceste intrări în spaţiul aerian român din partea unor aparate de zbor ale Federaţiei Ruse. Procedurile sunt standard, procedurile sunt NATO, pentru că România realizează apărare spaţiului aerian NATO. Sunt proceduri standard, respectiv se ridică aparatele care realizează poliţia aeriană şi se trece la proceduri specifice", a spus Mihai Fifor într-o conferinţă de presă, întrebat dacă avioanele Rusiei încalcă spaţiul aerian şi cum acţionează Armata Română în astfel de situaţii.

În 26 iunie, Mihai Fifor era întrebat dacă au fost interceptate avioane ruseşti în spaţiul aerian românesc, dar a evitat să dea un răspuns concret, deşi anterior, într-un interviu pentru The Associated Press, afirmase că România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei. Întrebat dacă de la sosirea în România a avioanelor britanice a fost interceptat vreun avion rus în spaţiul aerian românesc, Fifor a spus: ”Avioanele britanice sunt în sprijinul forţelor aeriene române pentru acţiuni de poliţie aeriană şi facem lucrul acesta în parteneriat de mai multă vreme. S-au rotit la Baza din Mihail Kogălniceanu”.

Anterior, Mihai Fifor declarase într-un interviu pentru The Associated Press că România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei şi este nevoită să se apere de un val de atacuri cibernetice. "Nu cred că trece o zi fără o provocare din partea Rusiei în spaţiul aerian sau în apele teritoriale ale României", a declarat Fifor, adăugând că Guvernul lucrează "pentru a descuraja astfel de acţiuni pe cât posibil şi cât de eficient poate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.