Executivul a adoptat, miercuri, hotărârea de Guvern privind scoaterea din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Arabă Siriană, destinat protecţiei populaţiei afectate de cutremurul major produs în Turcia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ aprobă scoaterea din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit pentru Republica Arabă Siriană, destinat protecţiei populaţiei afectate de cutremurul major produs în Turcia, mai arată comunicatul de presă al Guvernului. 

Sprijinul este acordat în baza solicitării de asistenţă internaţională iniţiată de Guvernul Republicii Arabe Siriene prin Mecanismul European de Protecţie Civilă în contextul eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismului manifestat în data de 6 februarie 2023, pe teritoriul Turciei.

Ajutorul umanitar extern constă în produse scoase din rezerva de stat, cum ar fi: corturi, paturi, saltele, pături, saci de dormit, căciuli, costume vătuite, îmbrăcăminte, precum şi conserve de legume şi lapte praf, în valoare de circa 1,9 milioane de lei (fără TVA).

Fondurile necesare reîntregirii stocului rezervă de stat diminuat cu cantităţile acordate ca ajutor umanitar se asigură din veniturile proprii ale Activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Transportul pe parcurs extern va fi realizat de Ministerul Apărării Naţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.