Preşedintele PMP, Eugen Tomac, le propune liderilor PNL - Ludovic Orban, USR - Dan Barna şi PLUS - Dacian Cioloş ca prima alianţă de centru-dreapta, în vederea alegerilor locale, între formaţiunile lor să fie înfiinţată în judeţul Giurgiu pentru "a învinge PSD în toate localităţile şi la Consiliul Judeţean, astfel încât Niculae Bădălău să nu mai obţină nicio funcţie de reprezentare publică". Tomac vede constituirea acestei alianţe ca un mod de a-l sancţiona pe Bădălău pentru afirmaţiile despre românii din diaspora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Tomac afirmă, într-o scrisoare deschisă către Ludovic Orban, prim-ministru şi preşedintele PNL, Dan Barna, deputat şi preşedintele USR, şi Dacian Cioloş, europarlamentar şi preşedintele PLUS, că, din respect pentru milioanele de români care muncesc în Uniunea Europeană pentru a oferi familiilor lor de acasă un trai mai bun, au datoria de a-i sancţiona sever, nu doar la nivel declarativ, ci şi prin acţiunile politice, pe cei care dovedesc un dispreţ profund faţă de Diaspora românească.

"Declaraţiile incalificabile ale lui Niculae Bădălău, preşedinte PSD Giurgiu şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, despre româncele plecate în străinătate, ne obligă să facem corp comun pentru a trimite personaje de acest gen la lada de gunoi a istoriei. De aceea, propunerea PMP pentru liderii celorlalte partide de centru - dreapta este să iniţiem prima noastră alianţă politică, în perspectiva alegerilor locale, la nivelul judeţului Giurgiu, cu scopul de a învinge PSD în toate localităţile şi la Consiliul Judeţean, astfel încât Niculae Bădălău să nu mai obţină nicio funcţie de reprezentare publică", arată Tomac.

El spune că există situaţii, "cum este cea a derapajelor baronului roşu de Giurgiu, care ne obligă să renunţăm la calculele politice individuale şi să acţionăm unitar".

"Constituirea primei alianţe între partidele noastre în judeţul Giurgiu pentru eliminarea din viaţa politică a lui Niculae Bădălău reprezintă un gest de reparaţie a onoarei românilor cinstiţi şi harnici care muncesc în străinătate, cei mai importanţi contributori la bugetul naţional, care au îndrăznit să voteze pentru schimbarea în bine a României", mai spune Tomac.

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a spus, vineri, comentând intenţia de a creşte numărul de parlamentari pentru diaspora, că doar 700.000 au domiciliul legal în străinătate, restul, până a 3-5 milioane cât se vehiculează fiind ”fetele alea de le duc ăştia”.

Bădălău a vorbit, vineri, într-o conferinţă de presă la Giurgiu, despre rezultatele alegerilor, despre guvernarea PNL, dar şi despre propunerea care vizează majorarea numărului de parlamentari pentru diaspora.

”Acuma e discuţia pe câte locuri dăm în diaspora. Am avut discuţia şi la Parlament: dacă vreţi să puneţi pe listele partidlui din diaspora, cine nu vă lasă? Aşa cum sunt ele astăzi, nu putem să mărim numărul de parlamentari. E clar că dacă mărim numărul şi cer 15 - ei au 700.000 de oameni avem care au domiciliu, paşapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăştia. Eu ştiu..nu ilegal...şi vor să li se calculeze posturile de parlamentari pe toţi care bănuiesc ei că sunt acolo”, a spus Bădălău, în jurul minutului 46 al înregistrării. 

Bădălău a făcut referire şi la filmarea din 2018 când a participat la o petrecere la care, pe ritmul unei manele, i s-a făcut o dedicaţie cu un mesaj jigitor pentru diaspora.

”Ştirea falsă care s-a tot promovat, vizavi de ştirea cu medodia care a devenit hit naţional şi probabil şi internaţional. De tot mi-o pun mie. Eu n-am participat acolo, n-am dat, de fapt am luat, dar...”, a mai spus Bădălău.

Acesta s-a arătat deranjat de aceste asocieri, întrucât susţine că nu are nicio problemă cu diaspora.

”E destul de deranjant că nu am nicio problemă cu diaspora, am rude, am prieteni care-s afară şi cred că povestea asta ar trebui să înceteze”, a mai spus Bădălău.

Deputatul USR Claudiu Prisenl a publicat, în august 2018, pe contul său de Facebook un clip video în care susţine că apare senatorul PSD Niculae Bădălău, alături de un lăutar, care cântă “să vină diaspora, că noi ne p***m pe ea”. Potrivit clipului video, melodia este dedicată PSD şi senatorului. Bădălău a declarat pentru News.ro că el nu cântă pentru că nu este lăutar şi dezaprobă asemenea atitudini.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că respinge afirmaţiile făcute de Niculae Bădălău referitoare la românii din diaspora, spunând că acest "derapaj" nu trebuie "să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său". El a spus că Bădălău "a conştientizat exprimarea nefericită" şi o regretă. "Atrag atenţia tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucţie, iar astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate!", a susţinut Ciolacu.

Organizaţia Judeţeană PSD Braşov cere excluderea din partid a lui Nicolae Bădălău, după afirmaţiile acestuia legate de românii din strănătate. "Considerăm ca incalificabile declaraţiile făcute de Nicolae Bădălău şi nu susţinem un astfel de limbaj la adresa cetăţenilor români din străinătate. (...) PSD nu se va putea reforma cu adevărat atât timp cât astfel de derapaje sunt acceptate", spun reprezentanţii PSD Braşov.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.