Preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat, după adoptarea proiectului legii bugetului de stat pe 2024, că este „un buget construit pe minciună” şi a atas atenţia că, pentru al doilea an consecutiv, Guvernul cconstruieşte un buget cu venituri supraestimate şi anume „o gaură de cel puţin 40 miliarde lei” şi un deficit bugetar de 130 miliarde de lei. „Mai avem puţin de aşteptat până când veţi fi înlăturaţi de la putere şi vom pune ţara pe roate. Va fi mai mult de reparat cu acest buget, dar o vom face cu adevărat”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un buget construit pe minciună. Este al doilea an la rând când construiţi un buget cu venituri supraestimate. O gaură de cel puţin 40 de miliarde de lei. Un deficit bugetar de 130 de miliarde de lei. Acestea sunt coordonatele bugetului pe care l-aţi propus Parlamentului, iar minciuna este modul de operare a acestui Guvern. Primul Guvern care nu face rectificare, pentru că nu vreţi să se vadă dimensiunea acestui dezastru. Sunteţi un guvern iresponsabil. De altfel, v-aţi dat Ordonanţă care spune exact asta: că dumneavoastră şi complicii dumneavoastră de la PNL, ministrul Finanţelor, Boloş, nu veţi semna declaraţia care spune că bugetul este conform cu principiul responsabilităţii bugetare. Vă este frică de răspundere”, a declarat Cătălin Drulă, în plenul reunit de miercuri.

Liderul USR a mai spus că „românii o vor duce mai greu din cauza felului cum gestionaţi România şi finanţele ţării”.

„Dar România va supravieţui. Mai avem puţin de aşteptat până când veţi fi înlăturaţi de la putere şi vom pune ţara pe roate. Va fi mai mult de reparat cu acest buget, dar o vom face cu adevărat. Cu patriotism bazat pe adevăr şi responsabilitate”, a completat Drulă.

Camera Deputaţilor şi Senatul a adoptat, în plenul reunit de miercuri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024. Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a anuţat că au fost 299 de voturi „pentru şi 82 de voturi „împotrivă”.


De asemenea, Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de miercuri, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024. Iniţiativa legislativă a Guvernului a fost adoptată cu 294 de voturi „pentru" şi 84 de voturi „împotrivă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.