Europarlamentarul USR Dragoş Tudorache susţine că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să intervină de la bun început în criza din coaliţie, în condiţiile în care guvernul PNL-USR-UDMR a fost construit cu girul său. Tudorache crede că vinovaţi pentru ruperea coaliţiei sunt Klaus Iohannis, Florin Cîţu, dar şi Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 “Pentru noi, Klaus Iohannis este o dezamăgire pentru felul în care şi-a înţeles şi exercitat rolul instituţional şi constituţional în stat. El ar fi trebuit să intervină în aceasta criză de la bun început, era rolul său să asigure echilibru. Coaliţia PNL-USR-UDMR se făcuse cu girul său, în prezenţa sa. Acum, să ne invite la aşa-zise consultări, care de fapt erau momentul pentru a anunţa noua alianţă FSN, am considerat că nu avea sens să participăm”, a declarat Dragoş Tudorache, la Strasbourg, pentru news.
 
Întrebat pe cine consideră vinovat pentru ruperea coaliţiei de guvernare, Tudorache a răspuns: “Vinovat e un mod de a înţelege politica, pe care unii vor să-l practice în continuare, iar noi nu mai vrem să-l practicăm. Noi, la USR, am vrut altceva, am avut alte aşteptări de la coaliţie. Responsabil pentru destrămarea coaliţiei este şi preşedintele Iohannis, şi Cîţu, şi Orban, care a fost şi el o bună  parte din această guvernare girantul politic al PNL”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.