Copreşedintele REPER Dragoş Pîslaru a precizat că România se află într-o stare de asediu, referindu-se la formaţiunea AUR şi „agenda hâdă a extremismului”. Europarlamentarul Renew Europe a adăugat că, în cazul în care Alianţa pentru Unirea Românilor condusă de George Simion va fi lăsată AUR va fi lăsată să îşi facă de cap, atunci România va fi scoasă din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„România se va moderniza, România va rămâne proeuropeană, dar există riscul să pierdem încă o generaţie, prin incapacitatea de a duce lucrurile mai departe. Astăzi, este vorba despre un triunghi extrem de complicat, un triunghi aproape al Bermudelor, care ne face să fim ţintuiţi într-o stare de asediu. Într-un vârf al acestui triunghi se află AUR şi agenda hâdă a extremismului. Până acum, i-am ignorat. Am spus că nu ar trebui să îi băgăm în seamă că îi ajutăm să crească. Să nu hrăneşti trolii, că aşa se dezvoltă. Dar am ajuns în situaţia în care, folosind minciuni, amestecând părţi de adevăr cu multă minciună sau pur şi simplu răstălmăcind realitatea, pe un context de frici, de incertitudini, de trai greu, de cost al vieţii crescut, toate aceste lucruri au făcut ca mesajele naţionalist-extremiste să prindă teren. Şi este de datoria noastră să apărăm agenda europeană. Dacă îi vom lăsa în continuare să îşi facă de cap, ne vor scoate din UE. Am văzut asta cu Marea Britanie”, a afirmat Dragoş Pîslaru, la Adunarea Generală a REPER, de sâmbătă.

Eurodeputatul a adăugat că este greşit ca cei care luptă împotriva Europei şi a destinului proeuropean al României să fie ignoraţi.

„AUR nu este ceva întâmplător, cumva ar exista o agendă doar pe România. Paradoxal, cei care acuză conspiraţii peste tot - de la vaccinuri la furatul copiilor din familie, tocmai ei sunt într-o mişcare paneuropeană şi chiar la nivel global, care împing astfel de mesaje. (...) În alt colţ al acestui triunghi se află coaliţia de guvernare PSD-PNL, care este interesată doar de clipa aceasta şi de modul în care pot să îşi servească clientela politică şi, este din ce în ce mai evident, bagă ţara în faliment. Sunt miliarde de euro din bani europeni, care sunt aruncaţi pur şi simplu la gunoi”, a completat Pîslaru.

Acesta a vorbit şi despre lipsa de unitate a partidelor din Opoziţie.

„Celălalt capăt al triunghiului este Opoziţia democrată, Opoziţia proeuropeană. Avem nevoie de maturitate, de unitate, de a abandona orgoliile. Autosuficienţa, autoizolarea, ignorarea partenerilor care pot să lucreze împreună pe o agendă proeuropeană este o mare greşeală. Din partea noastră, a celor din REPER, deschiderea va exista oricând. Din punctul nostru de vedere, ceea ce s-a întâmplat este de domeniul trecutului”, a conchis eurodeputatul Renew Europe.

Partidul REPER îşi alege liderii sâmbătă şi structurile de conducere centrale,la Adunarea Generală a Membrilor, sâmbătă la Palatul Parlamentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.