Eurodeputatul Dragoş Pîslaru, demisionar din USR şi cofondator al partidului REPER, afirmă că în USR există "această râcă continuă, bullying intern", ceea ce l-a făcut să se retragă din proiect. "Stilul de a face politică nu trebuie să fie stilul de a da cu barda sau a încerca să ridici vocea, pentru a-i acoperi pe ceilalţi în mod strident", consideră el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragoş Pîslaru a explicat, la RFI, de ce şi-a dat demisia din USR alături de Dacian Cioloş şi alţi trei eurodeputaţi.

"Proiectul din care am fost nevoit să mă retrag cumva a început să fie încărcat în permanenţă de o tensiune internă insuportabilă, în sensul că energia pe care o depuneam zi de zi era mai degrabă pentru a desluşi în interiorul partidului care este direcţia în care mergem, în nişte condiţii în care nu exista această idee de a construi ceva concret pentru cei care aşteaptă de la lumea politică nişte soluţii. Şi asta m-a făcut uşor-uşor să mă îndepărtez, astfel încât am ajuns în această situaţie de a prefera să construiesc împreună cu toată lumea care îşi doreşte de fapt o ofertă politică clară şi care să vină cu soluţii, să propună ceva într-un mod transparent şi rezonabil, astfel încât să nu mai existe această râcă continuă, bullying intern şi toate celelalte lucruri pe care doresc să le las în spate", a declarat el.

Potrivit europarlamentarului, "o competiţie este binevenită, nu discutăm de a lupta cu ceilalţi colegi, discutăm de a oferi o alternativă care să se bazeze de data asta pe lecţiile învăţate, să înţelegem că acum încrederea se câştigă om cu om şi va fi mult mai greu să convingem românii cu privire la acest proiect, dar dacă o facem aşa cum trebuie, vom redescoperi sau vom descoperi cu adevărat ce înseamnă actul de reprezentare".

"(...) Stilul de a face politică nu trebuie să fie stilul de a da cu barda sau a încerca să ridici vocea, pentru a-i acoperi pe ceilalţi în mod strident, ci ar trebui pur şi simplu să existe o dezbatere pe argumente, să dăruieşti ceva celor pe care vrei să-i reprezinţi, nu să încerci tu să câştigi ceva, într-o modalitate tranzacţională, în care se creează triburi”, a afirmat Pîslaru.

Dragoş Pîslaru a precizat că "deja, s-au înscris peste 2.000 de persoane în partidul nostru REPER, există o emulaţie, lumea îşi regăseşte entuziasmul, dar da, este greu să recâştigi încrederea oamenilor, acum va fi un exerciţiu om cu om, ceea ce mi se pare foarte sănătos pentru politica românească”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.