Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va participa la recepţia de la Palatul Cotroceni pe 9 mai de Ziua Europei cu premierul Viorica Dăncilă, primarul general, Gabriela Firea, şi cu primarii de sectoare, afirmând că invitaţia nu este una personală, pentru nuntă sau botez, ci una instituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Da, şi nu merg singur, pentru că e vorba de a marca ziua de 9 mai. Nu dorim să escaladăm un conflict cu care tot insistă, noi avem treabă de făcut la Parlament, la Guvern. Este o invitaţie instituţională, nu este invitaţie personală, la nuntă sau la botez, o să mergem acolo mai mulţi. Guvernul, şi primarul general a zis că vrea să vină, şi primarii de sectoare. Marcăm momentul, Ziua Europei, şi plecăm, doar nu o să stăm noaptea (la Cotroceni - n.r.)”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declara că a luat decizia de a nu participa la manifestările de Ziua Europei organizate la Palatul Cotroceni, considerând că şeful statului, prin ultimele declaraţii, a jignit primul ministru, iar premierul are nevoie de sprijinul partenerilor.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă va participa la manifestările organizate de Ziua Europei, spunând că nu va face acest lucru.

“Am luat decizia, ţinând cont de atitudinea preşedintelui din ultima perioadă, de a nu participa la sărbătorirea Zilei Europei pe 9 Mai. Nu voi da curs invitaţiei de a merge la Cotroceni la această recepţie pentru că mi se pare că preşedintele prin declaraţiile pe care le-a făcut a jignit grav primul ministru şi suntem membri ai coaliţiei de guvernare şi solidari cu primul ministrul. Primul ministru cred are nevoie de sprijinul partenerilor şi de aceea am discutat cu colegii mei şi am luat hotărârea să nu participăm la această recepţie”, a afirmat Tăriceanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.