Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a afirmat luni, referitor la modificările propuse la legea 370/2004 privind alegerea preşedintelui şi care prevede, printre altele posibilitatea de a face campanii electorale în şcoli, că în şcoli nu trebuie făcută campanie electorală. Referitor la prevederea care nu i-ar permite preşedintelui în funcţie să se implice în campania partidului care îl susţine, Dragnea a spus că trebuie să ieşim din această ipocrizie şi trebuie "creată posibilitatea preşedintelui în funcţie să se implice în campania cui doreşte".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Despre campania electorală în şcoli, explicaţia pe care am primit-o a fost că există deja în legea Educaţiei interdicţia de a se face politică în şcoli. Dar, pentru a nu mai exista niciun dubiu, trebuie să trecem şi în legea electorală că nu se pot face nici măcar acţiuni electorale în şcoli, pentru că nu în şcoală trebuie făcută campania", a susţinut liderul social-democraţilor.

De asemenea, referitor la prevederea care nu i-ar permite preşedintelui în funcţie să se implice în campania partidului care îl susţine, Dragnea a spus că trebuie să ieşim din această ipocrizie şi trebuie "creată posibilitatea preşedintelui în funcţie să se implice în campania cui doreşte".

"În ceea ce priveşte subiectul despre posibilitatea preşedintelui în funcţie să poată să se implice în campanie, eu le-am spus colegilor mei punctul meu de vedere - liber la implicare. Nu avem niciun fel de problemă ca preşedintele în funcţie să se implice în campania partidului care îl susţine, măcar o va face la vedere. Oricum, toţi ştim că se implică, oricum toţi ştim că nu există niciun fel de restricţie pe care să nu o încalce. Eu zic că trebuie să ieşim din această ipocrizie şi atunci trebuie creată posibilitatea preşedintelui în funcţie să se implice în campania cui doreşte pentru a avea toate şansele şi toate posibilităţile să se poată exprima liber, să poată să susţinătorii, susţinătorii să poată să-l susţină pe cel susţinut", a mai adăugat el.

PSD a depus un proiect la Senat pentru a modifica legea privind alegerea preşedintelui, astfel că printre prevederi se numără şi campania electorală în şcoli sau interzicerea preşedintelui în funcţie de a participa la campania partidului care îl susţine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.