Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni că în şedinţa Biroului Permanent Naţional s-a discutat despre legea achiziţiilor publice, care este deja finalizată şi pusă în procedură de transparenţă. El susţine că în România n-a fost niciodată lipsă de bani, ci investiţiile au fost împiedicate din cauza “procedurilor birocratice” şi a “frânei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“S-a discutat şi despre legea achiziţiilor publice, este finalizată, pusă în procesul de transparenţă. Urmează să mai aibă în aceasta săptămâna (premierul – n.r.) întâlniri cu reprezentanţii administraţiilor locale şi dacă vor conveni, vor completa, îmbunătăţi legea, pentru că este şi aici o lege care a reprezentat o frână în investiţiile şi mari, şi mici din România. (...) Problema principală n-a fost niciodată în România lipsa de bani, ci procedurile birocratice şi frâna. Şi acum în ministere încă mai există oameni prin eşaloanele doi, poate chiar patru, care fac orice ca să blocheze astfel de investiţii”, a afirmat Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni că, în cel mai scurt timp, vor fi adoptate legea parteneriatului public-privat şi lege achiziţiilor publice. Potrivit premierului, legea achiziţiilor va fi după un model german.

"În cel mai scurt timp, prima (adoptată - n.r.)  va fi legea parteneriatului public-privat şi pe urmă legea achiziţiilor publice. După cum ştiţi, se află în transparenţă şi noi sperăm ca într-o săpătmână să putem să rezolvăm. La legea achiziţiilor publice luăm modelul german", a spus premierul, după şedinţa BPN al PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.