Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că, în cazul unui refuz al preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, atât premierul, cât şi PSD îl vor susţine pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, într-un eventual demers legat de decizia preşedintelui. El a susţinut însă că "sub nicio formă” nu este luată în calcul ideea de suspendare din funcţie a şefului statului..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu ştiu de la doamna prim-ministru că îl susţine în totalitate pe ministrul Toader şi şi noi îl susţinem. În funcţie de ce va anunţa preşedintele, dacă mininistrul Toader intenţionează să întreprindă vreun demers, doamna prim-ministru îl va susţine şi şi noi îi vom acorda sprijinul politic”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv naţional al PSD.  

Întrebat despre declaraţiile liderului ALDE potrivit cărora în cazul unui refuz al preşedintelui de revocare a şefei DNA premierul Dăncilă ar trebui să îşi asume decizia de a sesiza la Curtea Constituţională, Dragnea a spus că Viorica Dăncilă nu are nevoie să îi spună nimeni să-şi anume responsabilităţi: "Am ascultat cu foarte mare atenţie sfaturile domnului Călin Popescu Tăriceanu. Doamna prim-ministru nu are nevoie să îi spună nimeni să-şi anume responsabilităţi, este un om care îşi asumă răspunderi şi responsabilităţi". 

De asemenea, întrebat dacă o astfel de decizie nu ar trebui discutată în coaliţia de guvernare, Dragnea a răspuns: "E discutată deja decizia. A fost o decizie bună". El a refuzat să precizeze despre ce decizie este vorba, spunând că aşteaptă anunţul preşedintelui Iohannis, dar, răspunzând unei întrebări, a susţinut că "sub nicio formă” nu este luată în calcul ideea de suspendare a preşedintelui. 

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, astăzi, la Palatul Cotroceni, fiind aşteptat să anunţe o decizie privind cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.