Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, referitor la proiectul care prevede reducerea TVA la zero pentru anumite categorii, că agenţii economici din domeniu au o temere „justificată” în ceea ce priveşte recuperarea TVA, iar în cazul în care Ministerul de Finanţe nu va găsi o soluţie pentru rezolvarea problemei, există posibilitatea să renunţe la această măsură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am stabilit cu colegii mei din comisiile de specialitate să ne vedem săptămâna viitoare să spună care au fost ultimele discuţii cu agenţii economici din domeniu, să vedem pentru că cei pentru care ne adresam cu această măsură se pare că au o temere justificată, în sensul că pot ajunge în situaţia să aibă probleme cu cash-flow-ul pentru că o să aibă de recuperat TVA”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat dacă va renunţa la proiectul care prevede reducerea TVA la zero pentru anumite categorii.

Liderul PSD a mai spus că a solicitat Ministerului de Finanţe să găsească o soluţie în acest caz, existând posibilitatea să se renunţe la această măsură.

„În acelaşi timp, am cerut Ministerului de Finanţe să găsească până săptămâna viitoare o modalitate prin care să vedem dacă se poate rezolva această problemă, să nu ajungă agenţii economici din domeniu în situaţia în care să aştepte să-şi recupereze nişte bani un an, doi ani de zile. Şi aici sunt două variante posibile: ori să se recupereze imediat TVA sau, dacă nu găsim o soluţie, să renunţăm la această idee”, a completat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a susţinut că nu ar dori să se renunţe la această măsură care ar putea dinamiza domeniul.

„Eu nu aş vrea să renunţăm, pentru că este o măsură care poate dinamiza acest domeniu, adică nu aş vrea să ne împiedicăm de acest detaliu financiar-birocratic pentru a renunţa la această măsură”, a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că există discuţii în acest moment cu partenerii sociali pe tema proiectului de lege care elimină TVA pentru tranzacţii imobilare şi pentru publicitate, ei nefiind convinşi că măsurile vor duce la creşterea industriei. Premierul spune că se discută şi cu reprezentaţii Comisiei Europene, având în vedere reglementările UE în domeniu.

Grindeanu a fost întrebat despre informaţiile privind renunţarea la măsuri, el afirmând că nu Guvernul a iniţiat proiectul, ci Parlamentul. "Eu ştiu că este o propunere şi un proiect legislativ, care a venit din Parlament. Măsura este prinsă în programul de guvernare, dar propunerea legislativă a venit din Parlament, nu a venit ca proiect dinspre Guvern. (...) Eu cred că cel mai bine e să vă transmită decizia de a retrage sau nu acest proiect de lege cei care au iniţiat", a spus el.

Unul dintre iniţiatorii proiectului este preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.