Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că abia aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să declanşeze un referendum pe tema justiţiei, românii putând, astfel, să răspundă şi la întrebări de genul ”Câte case trebuie să furi de la stat ca să ajungi preşedintele României?”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu de-abia îl aştept pe domnul Klaus Werner Iohannis să organizeze referendum. Nu am avut o discuţie în CEX pe subiectul acesta, dar va fi un prilej forte bun pentru români să răspundă şi la alte întrebări. Ca de exemplu: «Câte case este nevoie să furi de la stat ca să ajungi preşedintele României?» sau «Câte zeci de dosare penale trebuie să-ţi fie închise de prieteni ca să ai şanse la candidatura la prezidenţiale? ». Sigur va fi un prilej serios de dezbatere pe teme de genul acesta”, a spus Liviu Dragnea, luni, întrebat despre intenţia preşedintelui de a declanşa un referendum pe tema justiţiei.

Dragnea a afirmat, de asemenea, că, dacă partidele politice vor fi invitate la consultări pe această tema, se va lua o decizie în privinţa participării.

În plus, liderul PSD a afirmat că organizarea unui referendum nu încurcă PSD la alegerile europarlamentare, întrucât îşi doreşte o prezenţă bună la vot.

”Noi suntem foarte interesaţi ca românii să vină la vot”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Gala TNL, unde a primit premiul "Garantul Democraţiei", că, pentru a da românilor votul înapoi, a început să reevalueze ideea unui referendum.

Marţi sunt ivitaţi la consultări reprezentanţii societăţii civile, iar miercuri cei ai magistraţilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.