Liderul PSD, Liviu Dragnea, a citit, luni, articolul din Codul penal referitor la comunicarea şi răspândirea de informaţii false, atunci când a fost întrebat de jurnalişti despre proiectul publicat pe site-ul Guvernului privind suspendarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Prieteneşte, noi nu o să facem aşa ceva, dar am văzut că Orban s-a specializat în a face plângeri penale, zice aşa articolul 278 din Codul penal: «Comunicarea de informaţii false, comunicarea sau răspândirea cu ştiinţă, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, dacă fapta este de natură să aducă atingere securităţii naţionale...». O informaţie de acest gen, care este sută la sută mincinoasă, poate destabiliza într-adevăr economic şi social România şi poate aduce atingere securităţii naţionale”, a spus Liviu Dragnea atunci când a fost întrebat despre proiectul publicat pe site-ul Guvernului privind suspendarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii.

El a mai spus că în Pilonul II de pensii nu sunt bani privaţi.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Guvernul vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, este o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În plus, ea a spus că legea pensiilor va fi pusă în dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.