Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la ceea ce s-a întâmplat în „azilele groazei”, că nu consideră că sistemul este în colaps deoarece există exemple de astfel de centre unde totul funcţionează impecabil, iar acest lucru trebuie recunoscut şi văzut de către lume. Şeful statului a mai spus că este complicat atunci când vine vorba de verificarea acestor azile, pentru că există o puzderie de agenţii şi instituţii de control, însă toată lumea se întreabă ce au verificat, în condiţiile în care au exista sesizări în acest sens, cum se poate vedea „în cazurile acestea concrete care au revoltat pe bună dreptate toată România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu cred că sistemul este în colaps şi există exemple de azile care funcţionează impecabil şi trebuie să vedem şi acest lucru. Iar cine trebuie să facă? Cel care este plătit să aibă grijă de bătrâni şi de persoanele cu dizabilităţi. Acela trebuie să facă. Deci este foarte simplu. Un pic mai complicat este când ne întrebăm cine trebuie să verifice aceste lucruri. Avem o puzderie de agenţii şi instituţii care ar trebui să verifice, doar ne întrebăm ce au verificat, că sesizări au fost, măsuri se pare că nu prea, în cazurile acestea concrete care au revoltat pe bună dreptate toată România”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat marţi la Vilnius cine ar trebui să demisioneze din Guvern şi cum ar putea fi schimbată legea, în contextul în care premierul Ciolacu a cerut schimbări ale legislaţiei de la miniştrii Muncii şi Justiţiei.

Şeful statului a reiterat că toţi cei vinovaţi şi care au lăsat să se întâmple astfel de lucruri în „azilele groazei” trebuie să răspundă.

„Repet ce am spus, toţi cei vinovaţi trebuie să răspundă, fiindcă aici sunt oameni vinovaţi cu nume şi prenume. Cei care au lucrat în azil sau au condus azilul şi nu şi-au făcut treaba, cei care au fost sesizaţi şi n-au verificat şi inclusiv cei care au ştiut şi nu au luat măsuri. Aici vorbesc sigur de măsuri politice, fiindcă un politician într-o poziţie înaltă nu trebuie nici să meargă să verifice dacă se dau medicamentele cum trebuie sau mâncare. Trebuie să verifice ca sistemul de care răspunde să dea rezultatele aşteptate de cetăţeni. Este revoltător ca persoane în vârstă care vor să meargă undeva unde să stea liniştite sunt tratate cu dispreţ sau chiar mai rău”, a completat Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.