Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei Adrian-Ioan Veştea a convocat, duminică, prin intermediul unei videoconferinţe, preşedinţii tuturor consiliilor judeţene din ţară pentru a analiza situaţia descoperită, în ultimele zile, în unele centre pentru instituţionalizarea persoanelor vulnerabile. El le-a solicitat acestora să dispună măsuri urgente pentru verificarea tuturor centrelor din judeţele pe care le administrează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vă solicit să dispuneţi măsuri urgente şi să verificaţi toate centrele de pe raza administrativă a judeţelor dumneavoastră, astfel încât, în maximum o săptămână, să avem o situaţie reală referitoare la ce se întâmplă în toate aceste instituţii! Nu vor fi tolerate nicio abatere de la proceduri, nicio justificare şi nicio scuză! Este imperios necesară implicarea, cu seriozitate şi responsabilitate, a tuturor funcţionarilor din domeniul asistenţei sociale, astfel încât să răspundem aşteptărilor tuturor persoanelor vulnerabile care au nevoie de noi toţi. Pentru că absolut toţi suntem responsabili de siguranţa şi bunăstarea acestora!”, a precizat Adrian Veştea, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

În timpul videoconferinţei, au fost reiterate principalele obiective pe care toate autorităţile publice locale trebuie să le atingă în vederea creşterii calităţii vieţii persoanelor instituţionalizate, astfel încât acestea să beneficieze de spaţii de cazare conforme, alimentaţie corespunzătoare, adaptată nevoilor fiecărei persoane, acces oportun la servicii medicale optime, precum şi facilităţi de recreere şi recuperare medicală.

Totodată, ministrul Adrian-Ioan Veştea i-a asigurat pe aleşii locali de întregul său sprijin în implementarea politicilor care vin în sprijinul cetăţenilor şi le-a transmis că, ori de câte de ori întâmpină probleme în aplicarea acestora, Ministerul Dezvoltării le va fi un partener serios şi implicat, mai indică sursa citată.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, referitor la ceea ce s-a întâmplat în centrele pentru îngrijire în care bătrâni erau torturaţi, că nu are nicio milă pentru „ticăloşii” care au făcut astfel de lucruri.

„Ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, un sistem corupt şi inert”, a mai spus liderul PSD. Şeful Executivului a adăugat că prioritatea va fi verificarea şi reanalizarea autorizaţiilor la toate centrele pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi.

El a mai spus că a solicitat mininistrului Justiţiei soluţionarea prioritară a acestor cauze. De asemenea, începând de luni, ministrul Muncii va începe discuţiile cu reprezentanţii cultelor pentru ca acestea să se implice în sprijinirea şi ajutarea acestor persoane vulnerabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.