Ministrul Familiei Gabriela Firea a afirmat că „USR nu se poate abţine şi se caţără iarăşi pe drama unor oameni”, în contextul în care Cătălin Drulă a lansat un atac la adresa fostului edil general şi i-a reproşat premierului Marcel Ciolacu faptul că a încurajat „clanurile mafiote din Ilfov cu ramificaţii în PNL şi PSD”. Firea a adăugat că USR încearcă să câştige capital din tragedii şi politicienii acestui partid nu au dreptul moral să ceară demisii atâta timp cât îl susţin în funcţia de primar al Capitalei pe Nicuşor Dan, în al cărui mandat o femeie a murit sfâşiată de câini fără stăpân.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„USR nu se poate abţine şi se caţără iarăşi pe drama unor oameni. Aşa au apărut aceşti politicieni în viaţa publică şi tot aşa vor să continue, câştigând capital din tragedii! Acum aceşti politicieni îmi cer insistent demisia, dar sunt ultimii care pot face asta, nu au dreptul moral să ceară demisii atât timp cât susţin în funcţie primarul general în mandatul căruia o femeie a murit sfâşiată de câini fără stăpân. Pe el şi pe mâna lui dreaptă nu i-au considerat vinovaţi, morali sau direcţi, pentru această tragedie! Nici pentru copilul lovit de o statuie în holul instituţiei, rămas cu sechele după accident. Aceasta e miza lor, să-şi susţină primarul general care trimite bileţele scrise de mână la Urbanism şi incită la fals în documente, uzurpare de calităţi oficiale, care este declarat incompatibil şi multe altele. A pierdut şi ocazia de a tăcea pe un subiect tragic şi care nu-l privea în niciun fel”, a scris Gabriela Firea, duminică la Facebook.
 
Ea a mai spus că „este oribil ce s-a întâmplat în aceste cămine pentru bătrâni şi pentru persoane cu dizabilităţi! Justiţia şi instituţiile care au atribuţii să îşi facă treaba, să scoată la iveală responsabilii şi să-i tragă la răspundere”.
 
„Dacă există cea mai mică acuzaţie care mă priveşte direct, nu voi ezita să mă retrag! Până atunci, oare chiar crede cineva că eu aş fi putut închide ochii la asemenea suferinţe dacă aş fi ştiut? Nu pot să înghit la nesfârşit toate acuzaţiile nefondate şi neverificate care mi se aduc în spaţiul public, care îmi vizează întreaga familie. Toată viaţa mi-am dedicat-o oamenilor! Am ajutat oameni ca simplu cetăţean, ca jurnalist, în orice funcţie publică pe care am deţinut-o şi stă mărturie toată activitatea mea, toată viaţa mea. „Oamenii pe primul loc!” nu a fost pentru mine un simplu slogan de campanie, ci un crez. Nu am ezitat vreodată să întind o mână de ajutor şi îmi cunosc sufletul sute, mii de oameni pe care i-am sprijinit în toţi aceşti ani. Sunt un om cu iubire şi frică de Dumnezeu. Familia mea este cu iubire şi frică de Dumnezeu. Nu suntem nişte farisei! Credinţa ne-o măsoară doar Dumnezeu, iar EL nu are nume şi prenume pe pământ! Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima. Şi este tragic pentru întreaga societate creştină dacă am ajuns să fim persecutaţi că purtăm cruci la gât, cinstim icoane şi spunem «Doamne ajută»!”, a completat Firea.
 
MInistrul Famiiliei a adăugat că nu este „un produs artificial, umflat cu pompa în campanii electorale” şi nu se poate fura, înşela sau abuza de oameni cu acordul ei.
 
„Nu sunt un produs creat artificial, umflat cu pompa în campanii electorale prin sume enorme, inclusiv acum 3 ani, pentru «Noul Bucureşti», pe care nimeni nu le-a investigat. Cine mă cunoaşte, cine a interacţionat cu mine măcar puţin ştie asta. Cu acordul meu nu se poate fura, nu se pot înşela sau abuza oameni! Tocmai de asta unora le este teamă de mine şi de asta nu mă vor în funcţii publice, dar asta e o altă discuţie. Trebuie să apăr tot ce am construit în aceşti ani, tot ce am făcut pentru români, pentru bucureşteni şi tot ce vreau să fac în continuare. Este total nedrept să fiu scoasă ţap ispăşitor. În aceste zile sunt prezentate atât de amestecat imagini, informaţii, fapte din acest dosar doar pentru ca oamenii de acasă să nu mai înţeleagă nimic. De fapt să înţeleagă exact ce îşi doresc minţile cenuşii care se folosesc politic de acest necaz”, a completat Firea.
 
Aceasta a avut şi replică pentru toate „minciunile” care s-au spus despre ea în această perioadă.
 
„Nu mă scuz, doar răspund concret tuturor minciunilor din aceste zile:
 
- Consiliera mea NU A FOST ANGAJATĂ, NICI ŞEFĂ de azil! Potrivit propriei declaraţii dată în dosar şi care a fost prima ajunsă în presă, nu a avut cunoştinţă despre activităţile din centre, funcţia în asociaţie a fost onorifică şi nu a avut vreun beneficiu pentru asta.
 
- Sora mea NU A CONDUS VREODATĂ un serviciu social care avea atribuţii în Voluntari sau Ilfov în cazul bătrânilor, a persoanelor cu dizabilităţi. Sora mea NU A FOST ANGAJATĂ, COLABORATOARE SAU ŞEFĂ DE AZIL cum mincinos s-a afirmat la unele posturi tv. Se ocupă de ani de zile de domeniul educativ al copiilor.
 
- NU AM FOST INFORMATĂ de consiliera mea că a făcut parte din asociaţia care ulterior a deschis două centre pentru persoane cu dizabilităţi.
 
- Inculpatul din acest dosar NU A FOST ŞOFERUL MEU. La Primăria Capitalei acest bărbat nu a fost şoferul meu, ci a lucrat ca şofer la Administrativ şi pentru alte persoane. Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul etc.
 
- Inculpatul din acest dosar nu are legătură de rudenie cu familia mea. NU ESTE FINUL nostru, NU ESTE NEPOTUL nostru.
 
- Inculpatul din acest dosar NU A FOST VREODATĂ membru al Partidului Social Democrat în vreo localitate din judeţul Ilfov sau Bucureşti. Deci, NU AVEA CUM SĂ CONDUCĂ filiala TSD Ilfov nefiind membru de partid. Simpatizanţi, voluntari sau oameni care bagă capul în poză cu liderii sunt mulţi.
 
- Ministerul pe care îl conduc NU ARE ATRIBUŢII pentru acreditarea şi/sau controlul căminelor de bătrâni şi/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilităţi. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilităţi, nu intră în atribuţiile ministerului.
 
- M-am interesat şi Primăria condusă de soţul meu NU ARE ATRIBUŢII pentru a verifica aceste centre şi NU A FOST ANUNŢATĂ de situaţia acestor persoane. Este vânturată o hârtie trimisă către Serviciul Urbanism, dar care nu informa despre vreun om neglijat sau abuzat, ci despre lipsa acordului vecinilor pentru o astfel de activitate, care se solicita în cazul apartamentelor din blocurile de locuit, conform legii.
 
- NU AM FĂCUT PRESIUNI pentru a fi eliminate ONG-urile din monitorizarea acestor centre. NU AM FĂCUT PRESIUNI pentru a fi numite persoane în funcţii în domeniul social, cu atribuţii în domeniul adulţilor.
 
- Familia mea NU ARE AVERI ascunse. Tot ce am adunat este din funcţiile private şi publice pe care le-am deţinut. Nu din ilegalităţi!”
 
Gabriela Firea a mai precizat că are încredere în Justiţie.
 
„Am încredere în Justiţie! Am încredere că anchetatorii au identificat vinovaţii! Am încredere că Guvernul a luat cele mai bune decizi ca astfel de fapte condamnabile să nu se mai întâmple şi voi sprijini aceste eforturi, acolo unde are atribuţii instituţia pe care o conduc”, a conchid ministrul Familiei.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat, în contextul în care Marcel Ciolacu a precizat că sistemul trebuie schimbat, cu referire la cazul bătrânilor torturaţi în azile, că acest sistem are mai multe feţe şi nume - ministrul Familiei Gabriela Firea, ministrul Muncii Marius Budăi, preşedintele CJ Ilfov Hubert Thuma, ş.a.m.d. El l-a acuzat pe liderul PSD că a încurajat clanurile mafiote din Ilfov care au ramificaţii în PNL şi PSD şi a tolerat la masa Guvernului persoane care au făcut „bani murdari până şi din suferinţa bătrânilor trataţi ca în lagăre”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.