Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că a vizitat duminică unul dintre centrele din Capitală care a preluat o parte din persoanele cu dizabilităţi din aşa-numitele „azile ale groazei”. El a adăugat că toţi cei preluaţi au fost repartizaţi în funcţie de situaţia medicală a fiecăruia, fie în astfel de centre de îngrijire, fie în spitale, aceasta fiind doar o situaţie temporară, deoarece săptămâna viitoare aceste persoane vor fi transferate în centre de specialitate pentru a primi toate îngrijirile de care au nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Înainte de şedinţa cu colegii mei din Guvern, am fost într-un centru din Bucureşti care a preluat o parte din persoanele cu dizabilităţi din aşa-numitele «azile ale groazei». Am fost informat că toţi cei preluaţi au fost repartizaţi în funcţie de situaţia medicală a fiecăruia, fie în astfel de centre de îngrijire, fie în spitale. Aceasta este o situaţie temporară dată de urgenţa momentului. Săptămâna viitoare, aceste persoane vor fi transferate în centre de specialitate pentru a primi toate îngrijirile de care au nevoie. Sunt ferm convins că domnul ministru al Sănătăţii o să iasă şi o să detalieze aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică la Guvern, după o întâlnire cu mai mulţi miniştri.

„Aş dori să le mulţumesc foarte  mult oamenilor de suflet care au avut grijă de aceşti bătrâni sau persoane cu dizabilităţi în această perioadă, după suferinţele şi tratamentul la care au fost supuşi”, a adăugat şeful Executivului.

El a mai spus că nu are nicio milă pentru „ticăloşii” care au făcut astfel de lucruri. „Ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, un sistem corupt şi inert”.

Şeful Executivului a adăugat că prioritatea va fi verificarea şi reanalizarea autorizaţiilor la toate centrele pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi.

Prim-ministrul  a mai spus că a solicitat mininistrului Justiţiei soluţionarea prioritară a acestor cauze. De asemenea, începând de luni, ministrul Muncii va începe discuţiile cu reprezentanţii cultelor pentru ca acestea să se implice în sprijinirea şi ajutarea acestor persoane vulnerabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.