Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a fost notificat despre breşa de securitate de la Camera Deputaţilor, a declarat Mihai Rotariu, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC. Instituţia colaborează în acest moment cu alte autorităţi cu competenţe în domeniul securităţii cibernetice la investigarea incidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat despre breşa de securitate de la Camera Deputaţilor”, a declarat pentru News.ro Mihai Rotariu, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC.

DNSC colaborează în acest moment cu alte autorităţi cu competente în domeniul securităţii cibernetice la investigarea incidentului.

”Pentru că vorbim despre o investigaţie care este în derulare, în acest moment nu putem oferi mai multe detalii”, subliniază reprezentantul instituţiei.

O breşă de securitate a avut loc marţi, la Camera Deputaţilor, Secretariatul General al forului legislativ anunţând că în acest moment nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor şi că se redactează o plângere la DIICOT.

Instituţia precizează că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.