Deputatul PNL Florin Roman a intrat, de marţi, în grevă japoneză, urmând să poarte o banderolă albă pe braţ şi un mic steag tricolor în piept în semn de protest faţă de faptul că majoritatea parlamentară a respins în bloc, în comisiile pentru administraţie şi cultură, toate amendamentele sale la proiectul privind ”Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”. Parlamentarul ameninţă că în toamnă va intra în greva foamei dacă Guvernul nu va aloca bani pentru proiectele pregătite de municipalitatea din Alba Iulia pentru anul 2018, când este sărbătorit Centenarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Florin Roman a declarat, marţi, pentru News.ro, că a intrat în grevă japoneză şi va purta în fiecare zi o banderolă albă pe braţ pe care scrie cuvântul “Centenar”, în semn de protest “faţă de decizia majorităţii antinaţionale PSD-ALDE-UDMR de a boicota finanţarea Centenarului Unirii”.

"Începând de astăzi (n.r. - marţi), în semn de protest faţă de decizia majorităţii antinaţionale PSD-ALDE-UDMR de a boicota finanţarea Centenarului Unirii, voi purta banderola Centenarului până când puterea îşi va întoarce din nou fata către romani! Protestez şi faţă de poziţia PSD exprimată prin vocea deputatului Bacalbaşa care a spus ca la "Alba Iulia la 1 Decembrie 1918" s-a semnat doar "o hârtie", a mai spus Florin Roman.

Parlamentarul liberal a adăugat că intenţionează ca în toamnă să intre în greva foamei dacă Guvernul nu va aloca bani pentru proiectele pregătite de municipalitatea din Alba Iulia pentru anul 2018, când este sărbătorit Centenarul.

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat încă de săptămâna trecută, de la tribuna plenului, că va intra în grevă japoneză, el fiind nemulţumit că majoritatea parlamentară PSD, ALDE şi UDMR a respins în bloc, în comisiile pentru administraţie şi cultură, toate amendamentele sale la proiectul privind ”Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”.

Florin Roman a precizat la acea dată, într-un comunicat de presă, că PSD, ALDE şi UDMR şi-au făcut "un obiectiv din a sabota toate proiectele care vizează Centenarul Unirii”.

"În cadrul şedinţei comune a Comisiilor pentru administraţie şi cultură ale Camerei Deputaţilor, această coaliţie a respins în bloc toate amendamentele depuse de mine la proiectul privind Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Aceste amendamente vizau realizarea Monumentului Unităţii Naţionale în municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, lucrări de reabilitare la Sala Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, precum şi lucrări de reabilitare şi consolidare la Muzeul Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018”, a completat deputatul PNL.

El a mai spus că un alt amendament depus la acest proiect de lege viza ca Departamentul CENTENAR, care are ca obiectiv coordonarea la nivel naţional a pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) şi Primului Război Mondial, să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Alba Iulia, până la 1 decembrie 2018.

"Niciunul dintre aceste amendamente menite să contribuie la aniversarea în condiţii onorabile a Centenarului Marii Uniri nu a fost adoptat, semn că actuala putere nu dă nici doi bani pe evenimentul aniversar de anul viitor sau pe actul istoric al Marii Uniri. Solicit coaliţiei aflate la putere şi Guvernului Grindeanu să prezinte public proiectele destinate Centenarului Unirii, finanţarea de care beneficiază de la buget, precum şi termenele pentru finalizarea lor”, a conchis Florin Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.