Deputatul PNL Alexandru Muraru a solicitat Parchetului General să conteste imediat decizia de întrerupere a pedepsei colonelului Tudor Stănică, fostul şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei comuniste şi „unul dintre principalii vinovaţi pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În calitate de deputat în Parlamentul României, aduc în atenţia publică şi a instituţiilor statului o situaţie gravă şi revoltătoare care afectează profund încrederea cetăţenilor în justiţia din ţara noastră. Colonelul Tudor Stănică, fostul şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei comuniste şi unul dintre principalii vinovaţi pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu, beneficiază de o întrerupere a pedepsei de 10 ani de închisoare pentru a 20-a oară consecutiv. Această situaţie, care durează de 20 de ani, ridică semne de întrebare serioase cu privire la funcţionarea sistemului nostru judiciar”, a declarat Alexandru Muraru, conform unui comunicat de presă al PNL Iaşi.

El a mai spus că această situaţie este una revoltătoare.

„În lumina faptelor prezentate, solicit Parchetului General să conteste imediat decizia de întrerupere a pedepsei din 16 ianuarie 2023, dată de Curtea de Apel Bucureşti. Este inadmisibil ca un individ condamnat pentru crime atât de grave să fie, practic, amnistiat de la justiţie, invocând afecţiuni medicale, în timp ce victimele şi familiile acestora suferă. Această situaţie este la fel de revoltătoare ca şi cazul recent al ofiţerilor de Securitate, Marin Pârvulescu şi Vasile Hodiş, achitaţi definitiv, şi reflectă o problemă sistemică în justiţia românească. În numele dreptăţii şi al respectului faţă de memoria victimelor regimului comunist, fac apel la toate instituţiile responsabile să acţioneze cu fermitate şi transparenţă în acest caz”, a completat Muraru.

Liderul a mai precizat că „Justiţia trebuie să fie egală pentru toţi, indiferent de rang sau poziţie, iar cei vinovaţi de crime împotriva umanităţii trebuie să răspundă pentru faptele lor”.

„Nu putem permite ca astfel de cazuri să rămână nerezolvate şi să submineze încrederea în statul de drept. În încheiere, îmi exprim solidaritatea cu familia disidentului Gheorghe Ursu şi cu toţi cei care au suferit din cauza regimului comunist”, a concluzionat deputatul PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.